Samenwerkende scholen zoeken aansluiting bij bedrijfsleven
Samenwerkende scholen zoeken aansluiting bij bedrijfsleven brugmedia.nl

Samenwerkende scholen zoeken aansluiting bij bedrijfsleven

Algemeen

DRONTEN - De drie scholen voor beroepsonderwijs, die vanaf 2016 gaan samenwerken in het nieuwe schoolgebouw vlakbij het NS-station, zoeken aansluiting bij het bedrijfsleven en de non-profitsector in Dronten.

Om die samenwerking te benadrukken waren vertegenwoordigers van beide sectoren donderdagmiddag uitgenodigd om mee te helpen bij het slaan van de laatste paal voor het schoolgebouw.

Naast staf en leerlingen van het Almere College, Ichthus College en Landstede verrichtten ook Hester Vroegop (OVDD) en Jan Alkema (Coloriet) de symbolische handeling.

Aansluiten bij de regio

"We willen intensief samenwerken. Niet alleen met elkaar, maar we willen ook aansluiten bij de regio", legt afdelingsleider Ingrid Klink van het Almere College uit.

"En als je wilt aansluiten bij de regio, dan moet je ook weten wat zij willen, wat ze van ons verwachten en wat ze nodig hebben", vult projectleider Jantine Smit van Landstede aan, "Daarvoor willen we samenwerken met het bedrijfsleven en de non-profitsector en dat is de reden dat we Hester Vroegop en Jan Alkema vandaag hebben uitgenodigd."