Afbeelding

Bloemenzoom krijgt na de bouwvak een definitieve straat

Algemeen

SWIFTERBANT - De bewoners van nieuwbouwwijk Bloemenzoom in Swifterbant doen het al bijna drie jaar met een bouwstraat. De gemeente belooft nu dat de straat na de bouwvak grotendeels afgewerkt is.

Enkele bewoners van de Bloemenzoom klaagden vorige week hun nood in DeDrontenaar.nl (De maat is vol aan de Bloemenzoom na wegzakken auto).

De gemeente Dronten schrijft in een reactie: "In de Bloemenzoom ligt inderdaad nog altijd een bouwstraat omdat er helaas nog steeds een aantal kavels onbebouwd zijn. De gemeente start komend voorjaar met het bouwrijp maken van deze kavels zodat de bouwstraat na de bouwvak grotendeels afgewerkt is. Een klein deel blijft daarna nog wel als bouwstraat ingericht."

Schade aan auto's

Er is aan de Bloemenzoom de laatste tijd ook schade aan auto's ontstaan. "De bewoners van de wijk kennen de situatie natuurlijk wel en weten dat de staat van de bouwstraat te wensen over laat ten opzichte van een normale verharde rijbaan", zegt de gemeente daarover.

De gemeente verwacht dat bewoners extra alert zijn en hun rijgedrag aanpassen. Over eventuele schadeclaims meldt men vanuit het gemeentehuis: "De gemeente is niet per definitie schadeplichtig wanneer door het berijden van een bouwstraat schade aan een auto ontstaat."

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 16 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 17 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 17 uur geleden