ChristenUnie wil alles weten over aanpak hennepkwekerijen
ChristenUnie wil alles weten over aanpak hennepkwekerijen brugmedia.nl

ChristenUnie wil alles weten over aanpak hennepkwekerijen

Algemeen

DRONTEN - "Kan het College uitleggen hoe de aanpak van deze criminaliteit is?" De fractie van de ChristenUnie wil van het college van B en W weten wat er gebeurt tegen hennepkwekerijen.

Vragen van de ChristenUnie aan het college van B en W:

"Regelmatig worden er ook in Dronten hennepkwekerijen aangetroffen en opgerold. Recent werd gemeld dat er in Nederland per jaar ongeveer 1 op de 6 hennepkwekerijen wordt opgerold. Per jaar kost de illegale stroom die voor alle kwekerijen wordt gebruikt ongeveer 50 miljoen euro en 3 euro per Nederlander, dus ?120.000 wanneer dit wordt omgeslagen over alle Drontenaren.

Door het aftappen van stroom ontstaat ook een groter brandgevaar en meer onveiligheid. In de pers o.a. wordt gemeld dat omwonenden al lang weet hebben van illegale praktijken, waaronder ook een XTC-lab, ook wel meldingen hebben gedaan waar vaak niets mee gedaan wordt, aldus omwonenden.

Kan het College uitleggen hoe de aanpak van deze criminaliteit is? Waar kunnen mensen hun meldingen in deze doen en welke rol is hierin weggelegd voor de gemeente? Het project Waaks is via de hondeneigenaren en hun hond gericht op veiligheid van de woonomgeving. In hoeverre kan de burger ook actiever worden ingezet voor deze criminaliteit en minimaal het beeld krijgen dat melden zinvol is?"

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 9 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 10 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 10 uur geleden