Afbeelding

Gemeente wijst op belang van energielabel

Algemeen

DRONTEN - Bij verkoop of verhuur van een huis moet tegenwoordig een energielabel overhandigd worden aan de koper of huurder. De gemeente Dronten wijst op haar website op het belang hiervan.

De gemeente Dronten schrijft op haar website:

"In januari en februari 2015 ontvangen alle woningeigenaren die geen energielabel hebben, een voorlopig energielabel en een folder van de rijksoverheid. Dit label geeft aan hoe energiezuinig uw woning is (variƫrend van het meest zuinige groene A tot het minst zuinige rode G). Het voorlopige label moet omgezet worden in een definitief label bij verkoop of verhuur van uw woning. Dat kunt u als woningeigenaar eenvoudig zelf doen met behulp van een online tool.

Boete van 400 euro

Het definitieve label moet bij verkoop of verhuur van uw huis overhandigd worden aan de koper of huurder. Gebeurt dit niet dan kan u dat een boete van 400 euro opleveren. Een woning met een groen energiezuinig energielabel betekent warmer en comfortabeler wonen, maar ook goedkoper vanwege lagere stookkosten. Ook kan de verkoopwaarde van uw woning stijgen door een groener energielabel.

Met het energielabel wil de overheid bijdragen aan een grotere milieubewustheid. Het is bedoeld om huiseigenaren te stimuleren om bestaande woningen energiezuiniger te maken. Een lager energieverbruik zorgt namelijk voor daling in de CO2-uitstoot en remt daarmee de klimaatverandering. Meer weten? Kijk op: www.energielabelvoorwoningen.nl.

Duurzaamheidslening

Als inwoner van de gemeente Dronten met een eigen woning kunt u voor het treffen van duurzame en energiebesparende maatregelen in uw woning gebruik maken van de duurzaamheidslening. Deze lening is bedoeld om uw woning bijvoorbeeld te isoleren of zonnepanelen aan te brengen. Meer weten over de duurzaamheidslening? Kijk op: www.dronten.nl/samenleving/duurzaam-dronten. Meer weten over energiebesparende maatregelen? Kijk op: www.verbeteruwhuis.nl."

Afbeelding
UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 4 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 5 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 5 uur geleden