Peter Renkema

Asv Dronten doet ritme op tegen tweedeklasser Lelystad ?67

DRONTEN - Eersteklasser Asv Dronten heeft dinsdagavond een oefenduel tegen Lelystad '67 met 1-1 gelijk gespeeld. De Drontenaren kwamen in de eerste helft op voorsprong door een treffer van Jodi de Boer, maar kregen in het tweede bedrijf toch nog een tegengoal te verwerken.

Na twee achtereenvolgende afgelastingen was het voor asv Dronten weer lekker om eens te voetballen. Het veld in Dronten was net voor de aftrap sneeuwvrij gemaakt, waardoor beide ploegen prima konden oefenen. ?Na twee weken zonder voetbal was het wel lekker om weer eens een wedstrijd te spelen ja. En sowieso is het beter dan een training?, lacht asv Dronten-aanvaller Jeroen van der Meer na afloop.

Prachtige treffer De Boer

Binnen de kortste keren bracht Jodi de Boer zijn ploeg dinsdag op fantastische wijze op voorsprong, waarna asv Dronten de bovenliggende partij bleef. Halverwege de tweede helft kwam Lelystad '67 op gelijke hoogte en vervolgens kwam Van der Meer tot tweemaal toe in kansrijke positie. Het vizier stond echter nog niet op scherp. ?Die eerste moet ik zeker maken, want ik ging alleen op de keeper af. Bij de tweede was de hoek nog aardig lastig en raakte ik de paal.?

DOS Kampen

De 1-1 eindstand is dan misschien wat tegenvallend, maar het oefenduel tegen de Lelystadse tweedeklasser bracht asv Dronten in ieder geval weer enig ritme. Zaterdag wacht immers het competitieduel tegen DOS Kampen. ?Ik denk dat we er klaar voor zijn. Het moet beter dan vanavond, maar we hebben in ieder geval weer wat minuten in de benen. Op naar zaterdag?, sluit Van der Meer af.

Tekst: Wouter Foppen