Afbeelding

Het loopt nu al storm voor de Dronterlandrun

Sport

DRONTEN ? De teller bij de Dronterlandrun staat al op bijna 400 deelnemers. En dat terwijl de inschrijving voor de survivalrun pas zondag geopend is. De derde editie van het evenement wordt gehouden op zondag 17 mei.

?Tsja, de sport is de laatste twee jaar heel populair geworden?, legt secretaris Erik Raterink van de Stichting Dronterland Survival uit, ?Het inschrijfformulier staat op de site van de survivalbond en de fanatieke mensen schrijven meteen in. Daardoor zaten we na één dag al boven de 200; veel meer dan de afgelopen twee jaar.?

De toenemende belangstelling komt niet alleen door de populariteit van de sport. Ook het evenement zelf groeit ieder jaar. ?In het eerste jaar was het alleen recreatief, wilden we het een beetje uitproberen. Vorig jaar was het een wedstrijd, maar nog niet officieel. Dit jaar hebben we voor 't eerst een officiële wedstrijdlicentie?, aldus Raterink, die vorig jaar bijna 800 deelnemers kon verwelkomen.

Start en finish bij asv Dronten

Het is niet de enige verandering. De afgelopen twee jaar speelde de survivalrun zich af in het Wisentbos, met start en finish bij CAH Vilentum. Het grote publiek kreeg er daardoor weinig van mee. Reden voor de stichting om dit jaar te verhuizen naar het terrein van voetbalvereniging asv Dronten.

?We hopen daar meer exposure te krijgen, Dronten er meer bij te betrekken. Bovendien is het daar veel makkelijker organiseren, omdat je douches en parkeerplaatsen en catering bij de hand hebt. En we zitten de voetballers niet in de weg, want ons evenement wordt op zondag gehouden.?

Vanaf het voetbalcomplex gaan de survivalrunners straks langs de vaart en door de wijk naar het Wisentbos. De stichting hoopt dat er hierdoor meer publiek op af komt.

Straks ook een lange run

De Stichting Dronterland Survival is ambitieus. Als het op 17 mei allemaal op rolletjes loopt, moet het evenement volgend jaar nóg groter worden. ?Als de kritieken weer lovend zijn en we hebben zelf het idee dat het slim is om door te pakken, dan willen we ook wedstrijden over langere afstanden organiseren?, kondigt Erik Raterink aan.

De recreant wordt echter niet vergeten: ?Want wij willen er ook zijn voor de mensen uit de polder die aan onze sport willen snuffelen. Naast de wedstrijdrun bestaat daarom ook de mogelijkheid om recreatief mee te doen. Dat kan alleen, maar je kunt de vijf kilometer ook in een groepje doen. Dat heeft als voordeel dat je elkaar kunt helpen bij de hindernissen.?

Clinics ter voorbereiding

Net als de afgelopen jaren gaat de stichting in de aanloop naar de survivalrun weer een aantal clinics organiseren. ?Daar beginnen we in maart mee. Het worden er een stuk of 10, 15 en tijdens die clinics kun je gericht oefenen op touwklimmen of andere vaardigheden?, belooft Erik Raterink.

Alle informatie over de survival en de clinics is te vinden op de website van de Dronterlandrun.
.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 6 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 6 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 7 uur geleden