Afbeelding

Naar Amerika geƫmigreerde boer geeft lezing op Warmonderhof

Algemeen

DRONTEN ? De naar New York geƫmigreerde Nederlander Jean-Paul Courtens runt Roxbury Farm, een biologisch-dynamisch gemengd bedrijf van 150 hectare, met 1500 gezinnen als oogstaandeelhouders. Donderdag om 20 uur verzorgt hij een openbare avondklas op Warmonderhof aan de Wisentweg in Dronten.

Persbericht Warmonderhof:

"Samen met zijn vrouw Jody Bolluyt bouwde Courtens vanaf 1990 zijn bedrijf op. Community Supported Agriculture (CSA) is een vorm van boeren waarbij direct wordt geleverd aan de consument, die voorafgaand aan het teeltseizoen een oogstaandeel koopt. De boer weet zo precies hoe veel monden hij dat seizoen te voeden heeft.

Courtens is een oud-student van Groenhorst Dronten, Warmonderhof Opleidingen. Dit is een eigentijds landbouw-mbo op biologisch-dynamische grondslag, waar veel aandacht is voor korte lijnen, regionale afzet en direct contact van de consument met de oorsprong van zijn voedsel. Tegenwoordig is ook in Nederland een flinke groei waar te nemen van CSA's. Steeds meer consumenten willen weten waar hun eten vandaan komt, en willen de garantie van gezond en duurzaam geteeld voedsel.

Warmonderhof organiseert de Avondklas een aantal keren in de maand, over thema's die aansluiten bij landbouw, landschap, economie, zorg en voeding. De avondklassen zijn toegankelijk voor belangstellenden en voor de eigen studenten. Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd aan de bezoekers, om zo de volgende avondklas weer mogelijk te maken. De avondklas wordt gehouden in de Hofzaal van de school, Wisentweg 12."

Afbeelding
UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 6 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 6 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 7 uur geleden