Hilde Boers

Volleybaldames Libero'99 trekken spannend duel naar zich toe

DRONTEN/HARDERWIJK - Terwijl de sneeuw naar beneden dwarrelde, werd vrijdagavond een spannende wedstrijd gespeeld door de dames van volleybalvereniging Libero'99 tegen VVH in Harderwijk.

Verslag Hilde Boers (Libero'99):

Tegen een geroutineerd team dat 1 plek onder Libero'99 staat in de competitie was het werk aan de winkel voor de dames. Met de winst van de vorige wedstrijd tegen de nummer 4 in de competitie nog vers in het geheugen, begonnen de dames vol vertrouwen aan deze uitdaging.

De eerste set begon goed. Maar het team moest toch wel wennen aan het spel van VVH. Er kwamen veel ballen terug en die kwamen vaak ongelukkig terecht. De punten gingen gelijk op en Libero'99 kon maar moeilijk uitlopen. Uiteindelijk trokken ze toch aan het langste eind en konden ze deze set met een stand van 25-20 winnen.

Een goede serviceserie levert voorsprong op

De tweede set kwamen de dames meer in het spel. Door een zeer goede serviceserie van Jolanda Snitjer kwamen de dames goed op voorsprong. Deze set werd dan ook gemakkelijk gewonnen, met een eindstand van 25-12.

Is het tij nog te keren?

In de derde set draaiden de rollen ineens om. De dames van Libero'99 waren het totaal kwijt en konden niet hun eigen spel spelen. Hierdoor kwam het team op een behoorlijke achterstand en konden het tij niet meer keren. Ze verloren deze set met 25-13.

Na teamoverleg en nog balend van de onnodig verloren set, was iedereen vastbesloten om niet nog meer punten te verliezen. Deze laatste set werd dan ook overtuigend gewonnen met 25-13.

Met 4 punten terug naar Dronten is lang niet gek en de dames staan nu op een gedeelde vierde plek in de competitie.