Afbeelding

BV Polderland scoort in Gendringen

Sport

Geslaagd survival weekeind Gendringen
Traditiegetrouw organiseerde de Stichting Survival Gendringen in het laatste weekend van januari een 3-daags survival evenement. Op vrijdag streden overheidsteams om hun eigen Nederlandse titels. De inbreng van BV Polderland was helaas beperkt maar ondanks zeer succesvol. Inge Palts werd Nederlands kampioen op de 12 km run in 2 uur en bijna 9 minuten.
Met nog lichte sneeuw op de bevroren grond mocht zaterdag de JSC-A (16-18 jaar) met Niels Koelewijn en Bram de Jonge aftrappen. Al gauw bleek dat de dubbele thermo en mutsen niet nodig waren. Het ontzettend blubberige parcours zorgen voor genoeg warmte in de survival atleten. Na 8 km waren Niels en Bram tevreden met hun 11e en 12e plaats achter de dit jaar superieure Barend Westerveld. Niels Ruiter finishte als 33e in deze zware run.
De JSC-B (13-15 jaar) was met 4 leden goed vertegenwoordigd. Alsof aan een elastiek gingen David Koelewijn en Mart Nijmeijer over de modderbodem van Gendringen om uiteindelijk binnen 1 minuut van elkaar als 13e en 14e te eindigen. Youri Fransen kwam als 24 over de finish, Koen Witte eindige op een 41e plek.
Bij de JSC-C (10-12 jaar) eindigde Rik Mul op een puike 20e plek met een tijd van 1:09:16, gevolgd door Jochem de Bruine op een 23e plek. De kleinere deelnemers Kevin Rienks en Mike Bossers hadden wat meer moeite met de loodzware modder en eindigde, met bandje, 38e en 40e.
Bij de JSC-C dames knalde Elisa Mul al in de eerste bocht naar de kopgroep van het veld om dat vast te houden tot aan de laatste hindernis. Hier zat het haar niet mee waardoor ze uiteindelijk, niet onverdienstelijk, 3e werd in 56:55 wat alweer haar 3e podiumplaats is dit seizoen. Amber Rasenberg zwoegde door de drassige akkers naar een 14e plek.
Bij de BSC-heren was de eerste plek weer voor een haast onmenselijk hard gaande Joey Bakker. Ver achter dit geweld opende Frank Koelewijn (48e) de BV Polderland trein, gevolgd door Gerjan van Wijhe (91e), Rohan van der Kroft (113e) en 50+ veteraan Bert van de Venis (135e).
Bij de dames ging Sanne de Jonge weer voor een goede klassering. Na het zware parcours te hebben volbracht kwam ze net iets te kort voor het podium in een tijd van 1:20:39. Kirsten Hartog eindigde niet onverdienstelijk 23e.