Meinte Mooij wil eigenlijk wel hogerop met basketballers VUAS
Meinte Mooij wil eigenlijk wel hogerop met basketballers VUAS brugmedia.nl

Meinte Mooij wil eigenlijk wel hogerop met basketballers VUAS

Sport

DRONTEN ? Center Meinte Mooij stond zaterdag bij de basketballers van VUAS aan de basis van een 50-57 overwinning in Emmeloord. Mede dankzij zijn lengte en sprongkracht kon hij zich volop uitleven in het maken van shotblocks. Bovendien scoorde hij maar liefst 24 punten.

De Drontenaren staan door de overwinning op Ceres op de derde plaats in de tweede klasse, in verliespunten gelijk met de nummer twee: BAS uit Biddinghuizen.

Hoe gaat het met VUAS 1?

Meinte Mooij: ?Lekker. We hebben een leuk team, een goede sfeer, dat is het belangrijkste. En we staan op dit moment derde. Dat is niet heel slecht. We eindigen elk seizoen rond deze plek en eigenlijk willen we wel een keer kampioen worden natuurlijk. Dat gaat vast nog wel een keer gebeuren.?

Is het jullie doelstelling om toch een keer een klasse hoger te gaan spelen?

?Nou nee, voor sommigen wel voor anderen niet. Voor mijzelf zou het wel een uitdaging zijn, al moeten we er dan wel meer tijd in gaan steken dan we nu doen. We trainen nu één keer in de week.?

Jullie stonden vandaag bij rust met 13-31 voor en lieten de tegenstander terugkomen tot 4 puntjes. Wat vond je van de wedstrijd?

"Pittig. Als je zo ver voor staat en je laat de tegenstander helemaal terugkomen, dan is het lekker als je de overwinning uiteindelijk toch pakt."

Hoe kwam het dat jullie zo ruim voor kwamen?

?Door fast breaks.?

En hoe kwam het dat zij weer helemaal terugkwamen?

?Ook fast breaks. Wij werden moe, zij waren met meer spelers en hebben hun conditie goed gebruikt.'

Je stond zelf lekker te ballen.

?Nee, absoluut niet. Ik denk dat ik op 50, 75 procent zat. Ik ben een beetje ziek, grieperig. Ach, vanavond een paar pilsjes erin en dan gaat het wel weer beter. Maar ik heb op zich wel redelijk gespeeld, ik heb gedaan wat het team van me mocht verwachten.?

Voor iemand die ziek is, heb je een hoop speelminuten gemaakt.

?Ik heb inderdaad de hele wedstrijd gespeeld. Dat kwam ook omdat ik vandaag de enige lange man was. We misten nogal wat mensen.?