Zuiderzeeland ontwikkelt app over waterbeheer in Flevoland
Zuiderzeeland ontwikkelt app over waterbeheer in Flevoland brugmedia.nl

Zuiderzeeland ontwikkelt app over waterbeheer in Flevoland

Algemeen

DRONTEN - Waterschap Zuiderzeeland heeft een app voor tablets ontwikkeld waarmee inwoners van Flevoland kunnen bekijken wat het waterschap doet.

"De app laat het belang zien van het werk dat het waterschap 24 uur per dag, 7 dagen per week voor zijn inwoners uitvoert", aldus Zuiderzeeland, "De interactieve app bevat verschillende kaarten, foto's en filmpjes waarmee het werk van het waterschap wordt toegelicht. Ook is te zien welke maatregelen het waterschap de komende zes jaar gaat nemen."

"Eens in de zes jaar stelt het waterschap zijn koers voor de lange termijn bij. Dit is nodig door ontwikkelingen als de klimaatverandering, waardoor het vaker en harder gaat regenen. Daarnaast blijft de bodem in Flevoland dalen, op sommige plekken nog wel een halve meter. Ook komen er steeds meer medicijnresten terecht in het afvalwater. Dit vraagt om maatregelen van het waterschap. Deze maatregelen zijn opgenomen in het waterbeheerplan. De app is een interactieve samenvatting van dit plan."

Inwoners kunnen meepraten

Tot en met 16 februari kunnen inwoners van Flevoland het waterschap laten weten wat zij van de toekomstplannen vinden. Dit kan online via de website of via de app. Deze is te vinden door in de appstores te zoeken op ?zuiderzeeland'.

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 3 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 3 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 4 uur geleden