Ondernemers vinden elkaar bij de koffie bij Open Coffee Dronten
Ondernemers vinden elkaar bij de koffie bij Open Coffee Dronten brugmedia.nl

Ondernemers vinden elkaar bij de koffie bij Open Coffee Dronten

Algemeen

DRONTEN - ?Ik weet dat hier een aantal samenwerkingsverbanden is ontstaan?, zegt initiatiefnemer Henk Manschot over Open Coffee Dronten, ?De drijvende krachten achter het Fablab in Dronten hebben elkaar hier bijvoorbeeld leren kennen. Je ziet ook op Twitter en Facebook berichten voorbijkomen dat mensen een klusje voor elkaar gedaan hebben, omdat ze elkaar hier hebben leren kennen.?

Open Coffee bestaat in Dronten drie jaar. Internationaal werd de organisatie in 2007 in Londen opgericht door Saul Klein, een van de mannen achter Skype. ?Het doel is om mensen te verbinden, om mensen een platform te bieden, om mensen ongedwongen en vrijblijvend te laten netwerken?, zegt Henk Manschot.

Niet altijd dezelfde mensen

Eens in de vier weken komen ondernemers bij elkaar in grand café Flavour in De Meerpaal. Manschot is tevreden over de belangstelling voor die ochtenden. ?Vooral omdat het niet altijd dezelfde mensen zijn. Iedere keer zie je weer nieuwe gezichten.?

Vrijdagochtend kwamen er zo'n vijftig netwerkers naar de opening van het vierde jaar van Open Coffee Dronten. Er werden handen geschud, visitekaartjes uitgewisseld en er werd ? de naam zegt het al ? koffie gedronken.

Geen belangenbehartiging

Die uitwisseling werd kort onderbroken door een kort plenair gedeelte, waar twee ondernemers zich presenteerden met zogenaamde ?pitches': Gerda van Wees (Van Wees officemanagement) en Karol Henke (Ondernemers-start.nl).

Vervolgens werd het nieuwe jaar geopend door voorzitter Hester Vroegop van ondernemersvereniging De Driehoek. Haar aanwezigheid geeft aan dat De Driehoek en Open Coffee geen concurrenten zijn. ?Nee hoor, wij doen niet aan belangenbehartiging?, legt Henk Manschot uit.

"Daar doen we het voor"

De ondernemers zorgen er tijdens de netwerkbijeenkomst zelf wel voor dat hun belangen behartigd worden. ?Ik heb zelfs iemand gesproken die hier eens in de zoveel maanden komt en die me vertelde dat hij naar aanleiding van Open Coffee Dronten samen met iemand een BV is begonnen?, glundert de initiatiefnemer, "Dat is natuurlijk leuk om te horen, daar doen we het voor."

Eerlijkheidshalve voegt Henk Manschot er aan toe dat hij ook zijn eigen bedrijf Studio Tof vertegenwoordigt: ?Natuurlijk willen wij ook ons eigen netwerk vergroten, zo simpel is het.?

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 15 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 16 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 16 uur geleden