Oproep aan werkgevers - Help mensen met afstand tot arbeidsmarkt
Oproep aan werkgevers - Help mensen met afstand tot arbeidsmarkt brugmedia.nl

Oproep aan werkgevers - Help mensen met afstand tot arbeidsmarkt

Algemeen

DRONTEN ? Voorzitter Hester Vroegop van Ondernemersvereniging De Driehoek (OVDD) heeft de opening van het jaar van netwerkorganisatie Open Coffee Dronten aangegrepen om aandacht te vragen voor mensen ?met een afstand tot de arbeidsmarkt'.

Sinds 1 januari is de nieuwe participatiewet in werking getreden en is de gemeente verplicht om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te helpen. Hester Vroegop vindt dat ook werkgevers hierin een functie hebben.

Rol voor ondernemers

?Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt vormen een zorg voor de gemeente, maar ook voor ons?, aldus mevrouw Vroegop. Ze vindt dat ondernemers een rol hebben bij het helpen van mensen met een bijstandsuitkering of mensen die in een andere situatie zitten, waardoor ze moeilijk aan het werk komen.

?Kijk eens kritisch naar uw eigen organisatie: zijn er mogelijkheden om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op te nemen in uw organisatie? Dat hoeft niet fulltime te zijn, maar dat ze in ieder geval het arbeidsproces weer in komen?, aldus de OVDD-voorzitter.

?Want hoe gaaf is het om lekker aan het werk te zijn? Hoe gaaf is het om nodig te zijn, om gezien te worden, om erbij te zijn en bij te kunnen dragen? Ook daarin vragen wij: kijk eens om u heen wat er mogelijk is.?