Fractievoorzitter ChristenUnie wil accountant PWC aan de tand voelen
Fractievoorzitter ChristenUnie wil accountant PWC aan de tand voelen brugmedia.nl

Fractievoorzitter ChristenUnie wil accountant PWC aan de tand voelen

Algemeen

DRONTEN ? Als het aan fractievoorzitter Jaap Oosterveld van de ChristenUnie ligt moet PWC zich verantwoorden tegenover de gemeenteraad. De accountant heeft tot drie keer toe het niet afdragen van WAO- en WIA-premies door de gemeente over het hoofd gezien.

Oosterveld benadrukt dat hij het eerst met zijn fractie moet overleggen: ?Het is een persoonlijk standpunt.?

PWC is niet politiek verantwoordelijk. Waarom dan toch de accountant aan de tand voelen? ?De gemeenteraad stelt een accountant aan, een vakman die voor ons de jaarrekeningen doorspit en onderzoekt. Wij koersen op de bevindingen van de accountant?, antwoordt het gemeenteraadslid.

Merkwaardig

?Ik vind het merkwaardig dat hij de jaarrekeningen van 2011, 2012 en 2013 heeft beoordeeld en geen enkele opmerking heeft gemaakt?, vervolgt Oosterveld, ?Wij willen weten wat hij heeft onderzocht. Hoe kan het dat hij dit over het hoofd heeft gezien??

Price Waterhouse Coopers liet gisteren al tegenover DeDrontenaar.nl weten niet op de zaak te willen reageren. ?Wij lopen niet vooruit op het onderzoek van het college van B en W, we willen eerst de feiten helder hebben?, aldus persvoorlichter Koen Jonker van PWC.