Afbeelding

'Huis voor Taal' op tweede verdieping van de nieuwe bieb

Algemeen

DRONTEN - In de Kenniswerkplaats op de tweede verdieping van de vernieuwde bibliotheek is sinds kort een Huis voor Taal ingericht. "Een unieke plaats voor volwassen Drontenaren die moeite hebben met het lezen en schrijven van de Nederlandse taal", aldus de Flevomeer bibliotheek.

Volgens de bibliotheek is het geen school, maar een openbare ontmoetings- en werkplaats met computers, oefenprogramma's, aangepaste leer- en leesboeken, specifieke informatie en deskundige hulp op woensdag- en donderdagmorgen.

Taalcoaches

Het Huis voor Taal is tijdens de openingsuren van de bibliotheek vrij toegankelijk. Iedere woensdag- en donderdagmorgen zijn de taalcoaches aanwezig voor hulp en elke donderdag van 9 tot 10 uur houdt coƶrdinator Marlies Zwanenberg open spreekuur. Verder is er een maandelijkse koffieochtend.

Medewerkers van het Huis voor Taal zijn te herkennen aan de Huis voor Taalbadge en een blauwe sjaal. De taalcoaches volgen een training in het begeleiden en lesgeven van toekomstige cursisten. Op 6 februari is vanaf 16.30 uur de feestelijke afsluiting van de training op het nieuwe Serviceplein in De Meerpaal. Wethouder Ton van Amerongen zal hierbij de behaalde certificaten uitreiken aan de taalcoaches.

Samen werken aan geletterdheid

Kwintes, Humanitas Home Start, Maatjesproject, Kinderopvang Dronten, Brede School Dronten, Welzijn Dronten, Stichting Lezen & Schrijven en FlevoMeer Bibliotheek hebben elkaar vorig jaar gevonden en werken nauw samen in de aanpak van laaggeletterdheid.

Een team van ruim twintig gedreven vrijwilligers ondersteunen de organisatie van het Huis voor Taal in Dronten.

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 13 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 13 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 14 uur geleden