©maartenheijen.nl

Frank wil morgen wel weer patat bakken, 't liefst bij het station

Algemeen

DRONTEN - Bij Frank van Flierenburg is vanmorgen de vlag uitgegaan. Na jaren van procederen over de standplaatsvergunning voor zijn snackwagen is hij in hoger beroep door de Raad van State in het gelijk gesteld. ,,Ik wacht de reactie van de gemeente af, maar als het aan mij ligt ben ik morgen of overmorgen weer aan het patat bakken”, zegt de ondernemer, ,,Het liefst in de omgeving van het station.”

B en W hadden de vergunning in 2013 ingetrokken, omdat Van Flierenburg de huur van zijn standplaats aan de Energieweg niet op tijd had betaald. Nu de Raad van State heeft bepaald dat dit niet terecht is geweest, hoopt ‘Frank Patat’ weer aan de slag te kunnen.

Geen A-locatie

,,De Energieweg is door de gemeente geblokkeerd met grote blokken beton. Ik neem aan dat ze die na de uitspraak van de Raad van State weghalen. Maar de Energieweg is bepaald geen A-locatie. En die zijn er genoeg in de gemeente Dronten”, zegt Van Flierenburg.

Hij heeft zijn oog laten vallen op het station: ,,Daar kun je niet eens een fatsoenlijk bakkie koffie krijgen. Een snackwagen op die plek heeft alleen maar voordelen. Je kunt vragen van mensen beantwoorden en je kunt het bijvoorbeeld combineren met een bewaakte fietsenstalling en een schoon toilet.”

Verwacht hij dat de gemeente positief gaat reageren op zijn wens om bij het station te staan? ?Ik denk het niet, ik hoop het?, antwoordt Frank Patat.

Ook even verderop aan De Noord ziet hij mogelijkheden. Met name op de plaats waar voorheen snackwagen Kareltje stond: ,,Sinds Kareltje met pensioen is, mag daar alleen tijdens de kermis wat staan. En dat terwijl die standplaats met geld van de gemeente is aangelegd en goed geschikt is voor een snackwagen.”

“Minder procederen, meer presteren”

Frank Patat is blij dat hij de zaak uiteindelijk gewonnen heeft: ,,Maar het blijft spijtig dat je als ondernemer dit traject hebt moeten volgen. De gemeente had het niet zover moeten laten komen. Waarom lossen ze het niet op met praten? Waarom wordt alles met regels dichtgetimmerd? De gemeente moet minder procederen en meer presteren.”

Hij heeft de indruk dat de burgemeester het persoonlijk op hem gemunt heeft: ,,Ik weet nog steeds niet wat er aan de hand is. De mate waarin de heer De Jonge interesse voor mij heeft, is niet gezond. Ik heb hierover nog klachten lopen bij de Ombudsman.”

Frank van Flierenburg leeft momenteel van een bijstandsuitkering: ,,Dat komt door alle procedures, ik had geen andere keuze. Wel heb ik mijn onderneming veiliggesteld en als het aan mij ligt kan ik morgen of overmorgen weer beginnen. Zoals gezegd: ik wacht af waar de gemeente mee komt.”

Geen commentaar

De gemeente heeft vanmorgen gesteld dat men voorlopig geen commentaar geeft op de uitspraak van de Raad van State. ,,Het college heeft hier kennis van genomen en zal niet eerder dan dinsdag 3 februari inhoudelijk reageren”, melden B en W.

Frank Patat