Gemeente verliest hoger beroep over vergunning Frank Patat
Gemeente verliest hoger beroep over vergunning Frank Patat brugmedia.nl

Gemeente verliest hoger beroep over vergunning Frank Patat

Algemeen

DRONTEN - Frank van Flierenburg, tegens bekend als Frank Patat, is door de Raad van State in het gelijk gesteld in zijn conflict met de gemeente over een standplaatsvergunning. 

B en W hadden de vergunning in 2013 ingetrokken, omdat Van Flierenburg de huur van zijn standplaats aan de Energieweg niet op tijd had betaald. De rechtbank had de gemeente daarin gelijk gegeven, de Raad van State denkt daar nu in hoger beroep anders over.

Niet onder ‘voorschriften

De Raad van State wijst erop dat de betalingsverplichting in de overeenkomst met Frank Patat niet onder het kopje ‘voorschriften’, maar onder het kopje ‘afspraken’ staat. ,,De rechtbank heeft ten onrechte overwogen dat de betalingsverplichting een aan de vergunning verbonden voorschrift is”, aldus de uitspraak in hoger beroep.

De Raad van State heeft het besluit van B en W van april 2013 vernietigd en heeft de gemeente veroordeeld tot het betalen van de kosten van het hoger beroep: ruim 2.300 euro.

Geen commentaar

De gemeente geeft voorlopig geen commentaar op de uitspraak. “Het college heeft hier kennis van genomen en zal niet eerder dan dinsdag 3 februari inhoudelijk reageren”, melden B en W in een persbericht.

Lees hier de volledige uitspraak van de Raad van State.

Frank Patat