Lowlands maakt eerste namen bekend

Cultuur

BIDDINGHUIZEN - Lowlands wordt dit jaar gehouden op 21, 22 en 23 augustus. De voorverkoop begint op 7 februari. Organisator Mojo heeft inmiddels de eerste namen bekend gemaakt.

De website lowlands.nl meldt:

BEN HOWARD
Surfende singer/songwriter Ben Howard klinkt een tikkie elektrischer dan op Lowlands 2012, en dat maakt de pret er alleen maar dikker op. Keep your head up!

MAJOR LAZER
Diplo & co trakteren andermaal op een wervelwind van dancehall, moombahton, soca, trap en andere tropische lekkernijen. Als je hier niet wasted van raakt, weten wij het ook niet meer.

THE CHEMICAL BROTHERS
Hey boy, hey girl, de Londense bigbeatmaestro's zijn terug! Jonge Lowlanders die nu met een vraagteken boven hun hoofd lopen, moeten vooral vooraan gaan staan. Galvanize!

PASSENGER
Een livemagneet van formaat, deze Brit, die met zijn folky indiepopliedjes in zijn dooie eentje complete volksfeesten ontketent. En daar lusten wij wel pap van.

BASTILLE
Hijs de vlag, voor de bestorming van Lowlands door deze Londense brouwers van glossy synthpop en stadionrefreinen. Remember ?Pompeii'?

CARIBOU
Geen andere artiest die zo overtuigend elektronica, house en disco mengt met soul/R&B, pop en psychedelica, en daar nog fijne liedjes van brouwt ook. We want mooh!

DJANGO DJANGO
De arty indierockers uit Londen zijn terug. Met weer zo'n van muzikale rijkdom overlopende topplaat. En dat komen ze andermaal vieren op Lowlands. Hoera hoera!

BEAR'S DEN
Londens jongste indiefolktrio zoekt het meer in de Amerikaanse folk en is bovendien uit het goede rockhout gesneden. Vooral live maakt dat het (dynamische) verschil.

JOSÉ GONZÁLEZ
He's back: de Zweedse troubadour van ?Heartbeats'. Met meer van het ongeëvenaarde zelfde: ragfijne, akoestische folkpop waarop het fijn wegdobberen is. Gonzálig.

ALESTORM
Vijf vrolijke Schotten die met het mes tusen de tanden en op één houten been scheepsladingen vol zwaar metaal en Keltisch-Bretonse folk in mootjes hakken.

FOUR TET
Achter de decks verandert Kieran Hebden van Londense geluidskunstenaar in een Lowlandse crowdpleaser. Intelligent dance music for the masses, je weet dat je het wilt

MARCEL DETTMANN
Technomaestro en Berghain-resident Dettmann ziet eruit als een rocker en dat past bij zijn draaistijl: ruig, hard en rauw. Dansen op Dettmann is dansen op de vulkaan.

ENTER SHIKARI
Daar zijn ze weer, de Britse post-hardcoremeesters die met loodzware metalriffs en hysterische elektronica helemaal uit hun kanariepiet gaan. Reken maar dat je sterretjes ziet.


Of ze er nu uitziet als gabberinnetje, vamp of B-girl, deze futuristische singer/songwriter uit Denemarken en haar band geven 'm van jetje. A star is born!

THE DISTRICTS
Begeesterd is een understatement voor de manier waarop deze Amerikaanse indierockers, en vooral zanger Rob Grote, van leer trekken, puttend uit americana, blues, soul en noise.

SHOVELS & ROPE
Met hun handgemaakte mix van country, bluegrass en blues in een indierockjasje, is dit duo uit South Carolina een americanavariant op de Ting Tings. Leuk? Hartstikke leuk!

MIGHTY OAKS
Dit multinationale indiefolktrio is zeker schatplichtig aan sixtieshelden als CS&N. Maar ook fans van Lumineers of Fleet Foxes gaan Mighty Oaks machtig mooi vinden.

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 9 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 10 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 10 uur geleden