Ria Bremer van 'Stuif es in' onderscheiden

Algemeen

DRONTEN - Ria Bremer heeft de Beeld en Geluid Oeuvre Award gewonnen. De prijs wordt jaarlijks toegekend door de stichting De TV-Beelden, zo meldt NOS.nl. Het tv-programma 'Stuif es in' zette in de jaren zestig De Meerpaal en de gemeente Dronten op de kaart.

De NOS meldt: "Volgens de vakjury is Bremer decennialang beeldbepalend geweest voor een groot televisiepubliek. Ze is volgens de jury een voorbeeld voor generaties tv-makers."

Tentoonstelling

2,5 jaar geleden was Ria Bremer voor Ć©Ć©n keer terug in De Meerpaal. Ze opende toen de tentoonstelling ?Nog 1 x Stuif es in'. Letterlijk aan 'de balk' uit het spraakmakende tv-programma uit de jaren ?60, ?70 en ?80.

De Meerpaal schreef ter gelegenheid van die tentoonstelling: "Wie is er niet mee opgegroeid: 'Stuif es in'. Het kinderprogramma dat mateloos populair was eind jaren '60, jaren '70 en eerste helft van de jaren '80.

Vanuit De Meerpaal

De eerste seizoenen werden uitgezonden vanuit De Meerpaal; die in 1967 haar deuren voor het eerst opende. Het tv-programma zette de jonge gemeente Dronten en De Meerpaal in Ć©Ć©n klap landelijk op de kaart, bij jong en oud.

Ria Bremer presenteerde het legendarische kinderprogramma 'Stuif es in' van 1967 tot 1985. Kinderen konden in 'Stuif es in' alles laten zien waar ze mee bezig waren. Of dat nu muziek, sport of welke andere hobby dan ook was; het kon allemaal.

De balk

Vaste onderdelen waren ?de balk', met de opgestuurde zelfgeknutselde voorwerpen, en de uitreiking van de Gouden Stuiver. Een aantal bekende Nederlanders waren als kind voor het eerst te zien in 'Stuif es in'. Waaronder Ria Brieffies (Dolly Dots), Wibi Soerjadi en Anita Meyer. Jochem van Gelder mocht twee keer terugkomen met zijn bandparodie-act."

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 17 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 18 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 18 uur geleden