Leerlingen Flevosprong lichten ouders voor over alcohol en roken
Leerlingen Flevosprong lichten ouders voor over alcohol en roken brugmedia.nl

Leerlingen Flevosprong lichten ouders voor over alcohol en roken

Algemeen

DRONTEN - Leerlingen van groep 8 van OBS Flevosprong gaan hun ouders voorlichten over de risico's en gevaren van alcohol en roken.

De avond is de afsluiting van het project ?Op tijd voorbereid' van Tactus dat de leerlingen, nog voordat zij naar het voorgezet onderwijs afzwaaien, voorbereidt op het omgaan met alcohol en roken.

Digitaal leerproject

De leerlingen van groep 8 van OBS Flevosprong hebben de afgelopen weken gewerkt aan het project ?Op tijd voorbereid' van Tactus. Dit is een digitaal leerproject dat leerlingen van de basisschool voorbereidt op het omgaan met alcohol en roken.

In het project wordt ingegaan op de risico's die zitten aan het onverantwoord gebruik van deze middelen. Tevens maakt dit project de leerlingen bewuster van hun houding en gedrag. Naast alcohol en roken zijn ook de thema's groepsdruk en afhankelijkheid aan de orde geweest.

Zelf op onderzoek uit

De leerlingen hebben zowel individueel als klassikaal aan de verschillende thema's gewerkt. Daarnaast zijn de kinderen zelf op onderzoek uitgegaan naar aanleiding van een zelfbedachte onderzoeksvraag.

Voor vanavond zijn de ouders van de leerlingen uitgenodigd. Dan presenteren de leerlingen de resultaten en wordt er door de ouders onderling een bordspel gespeeld waarin hun kennis wordt getest.

Tijdens deze ouderavond is er ook een deskundige van Tactus Verslavingszorg aanwezig om over genotmiddelen mee te praten.