Roel Huijsmans droomt van Olympische Spelen
Roel Huijsmans droomt van Olympische Spelen brugmedia.nl

Roel Huijsmans droomt van Olympische Spelen

Sport

DRONTEN - Roel Huijsmans werd vrijdagavond in Dronten uitgroepen tot sportman van het jaar 2014. De sprinter prolongeerde daarmee ook deze titel, aangezien hij voor de tweede keer in successie wist te winnen. En het is pas het begin.

De Sportverkiezingen in De Meerpaal waren vrijdagavond een klein atletiekfeestje. In totaal ontving atletiekvereniging FlevoDelta acht nominaties, waarvan drie in de categorie sportman van het jaar. Drie is maximaal, volle kaart en bingo.

?De atletiekvereniging doet het gewoon goed en dat zie je vanavond. Overal is talent te vinden, maar onze trainers weten dat vaak naar boven te halen. Het geheim van de smid?, vertelt Huijsmans.

Olympische Spelen

De jonge Drontenaar won tweemaal achter elkaar de Sportverkiezingen, maar kijkt verder dan dat. Hij kijkt zelfs verder dan de gewonnen NK's. De Olympische Spelen, dat is waar hij van droomt.

2016 komt wellicht nog te vroeg, 2020 in Tokio is realistischer. ?Dat zou kunnen. De Olympische Spelen, dat is mijn grootste droom. Ik denk dat het kan en ga er vol voor?, spreekt hij klare taal.

Studie Geneeskunde

De start van zijn nog jonge carrière is in ieder geval buitengewoon goed en biedt houvast voor een succesvolle toekomst. De Drontenaar is inmiddels begonnen aan een studie Geneeskunde in Utrecht, daar waar hij ook woonachtig is.

De Sportverkiezingen van dit kalenderjaar krijgen dus in de categorie sportman in ieder geval een nieuwe winnaar. ?Ik kan dan niet meer meedoen, want je moet hier woonachtig zijn. Maar dit was voor mij de beste keuze. Ook gezien de sport.?

Tekst: Wouter Foppen
foppenmedia