Afbeelding

Schaap Holland spreekt veel telers op Bio-beurs

Partnerbijdrages

BIDDINGHUIZEN ? Schaap Holland BV uit Biddinghuizen stond de afgelopen dagen op de Bio-beurs in Zwolle. ?We hebben vooral heel veel telers gesproken?, vertelt accountmanager Moniek Wisse, ?Maar ook bijvoorbeeld supermarkten.?

Schaap presenteerde in Zwolle de aardappelproducten van PolderGoud. ?Wij zijn indertijd naar Flevoland verhuisd, omdat dit één van de vruchtbaarste gronden ter wereld is?, benadrukt Moniek Wisse, ?En wij zijn sindsdien heel actief om aan de wensen van de consument tegemoet te komen, want die consument wil een steeds lekkerder en gezonder aardappel.?

Breed assortiment

Consumenten vragen ook steeds vaker naar een biologische aardappel. Schaap Holland BV levert een heel breed assortiment voor alle doelgroepen en de biologische doelgroep is daar onderdeel van. ?Landelijk is ongeveer 4% van de aardappelconsumptie biologisch en dat betekent dat bij ons ook zo'n 4% van de omzet biologisch is.?

Volgens Moniek Wisse zijn de biologische aardappelen van PolderGoud bijzonder lekker: ?De consument betaalt er iets meer voor. Dan is het belangrijk dat het ook een echt lekkere aardappel is en dat is ons nu gelukt.?

Ook geschilde biologische aardappelen

?Bijzonder is ook dat we de aardappelen niet alleen verpakken voor bijvoorbeeld supermarkten, maar dat we ook geschilde biologische aardappelen verkopen. Want ook onder deze consumenten zitten tweeverdieners die geen tijd hebben om zelf aardappelen te schillen. In de kant-en-klare stamppotten van Albert Heijn zitten bijvoorbeeld onze aardappelen.?

Omdat Schaap Holland niet alleen aan de biologische markt levert, was de Bio-beurs in de IJsselhallen voor dit bedrijf niet de belangrijkste beurs van het jaar: ?Maar het was wel heel goed om in contact te komen met telers, zakelijke klanten en consumenten.?

Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 1 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 2 uur geleden
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' 13 uur geleden