VVD klaagt over beperkte rol Swifterbant in promotiefilm
VVD klaagt over beperkte rol Swifterbant in promotiefilm brugmedia.nl

VVD klaagt over beperkte rol Swifterbant in promotiefilm

Algemeen

SWIFTERBANT - De VVD heeft in de gemeenteraad vragen gesteld over de beperkte rol van Swifterbant in de recent uitgebrachte promotiefilmpje van de gemeente.

Gemeenteraadslid Irene Korting schrijft hierover op de website vvddronten.nl:

Tijdens de eerste raadsvergadering van dit nieuwe jaar heeft de VVD vragen gesteld over de nieuwe promotiefilm van de gemeente Dronten. Deze promotiefilm laat zien dat Dronten heel veel heeft om trots op te zijn. Zoals Walibi, het NS-station, de stranden, sportvoorzieningen en de Meerpaal. Kortom, er zijn genoeg redenen om te laten zien wat Dronten allemaal te bieden heeft.

Opvallend aan de promotiefilm is dat de dorpen Biddinghuizen en Dronten nadrukkelijk een gezicht krijgen, terwijl de dorpskern Swifterbant heel beperkt aan bod komt. Dat wil zeggen beperkt tot een beeld van een verkeersbord verwijzend naar Swifterbant.

De VVD ziet dit als gemiste kans en onze fractie heeft daarom aan het college hierover vragen gesteld.

Swifterbant biedt met de Shortgolf een mooi beeld voor recreatie. Ook het nieuwe pand van Van Engelen als New Holland dealer had, wat ons betreft, prima in het plaatje van de promotiebeelden gepast. En zo zijn er wel meer plekken te bedenken.

Het college gaf in de beantwoording aan, dat het niet zozeer een weloverwogen keuze is geweest om Swifterbant buiten beeld te laten. Tegelijkertijd erkende het college dat dat dit antwoord wat kort door de bocht is en dat het college in de toekomst bij de promotie van de gemeente Dronten nadrukkelijk oog zal hebben voor Swifterbant.

Als VVD hebben we, namens diverse ondernemers en inwoners uit Swifterbant, aangeboden om in de toekomst een bijdrage te leveren bij promotionele activiteiten van onze prachtig gemeente met alledrie de dorpskernen.

Zie ook:
- Nieuw promotiefilmpje Dronten wordt druk bekeken.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 22 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 22 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 23 uur geleden