Afschaffen koopavond staat niet hoog op de agenda
Afschaffen koopavond staat niet hoog op de agenda brugmedia.nl

Afschaffen koopavond staat niet hoog op de agenda

Algemeen

DRONTEN ? ?We hebben het opheffen van de koopavond besproken en we hebben besloten het niet te veranderen. Volgend jaar ziet de wereld er misschien weer heel anders uit, maar voorlopig staat het niet met een rode stip op de agenda.?

Voorzitter Bert Trompetter van winkeliersvereniging SuyderSee reageert hiermee op uitlatingen van Frank Voster op DeDrontenaar.nl. De boekhandelaar stelde de koopavond ter discussie.

Individualisering

Voster is bestuurslid van de winkeliersvereniging, maar praatte tegen de krant op persoonlijke titel. Zijn voorzitter vertelt desgevraagd dat openingstijden een landelijk issue zijn: ?Iedere branche kent z'n stiltemomenten. Je ziet een individualisering."

"Op termijn moet je naar een betrouwbare mix. Als een consument naar het stadscentrum gaat, moet hij erop kunnen vertrouwen dat ?zijn' winkel open is. Daarbij is informatievoorziening belangrijk. Je moet bijvoorbeeld op je smartphone kunnen zien of een winkel open is.?

Proef met de zaterdag

Trompetter constateert dat sommige steden een deel van de koopavond hebben verplaatst naar het eind van de zaterdagmiddag. ?Wij hebben in Dronten ook een proef gedaan met een verlenging op de zaterdag en dat was voor een enkeling hoopvol.?

De voorzitter verwacht niet dat er in Dronten op korte termijn beslissingen worden genomen over het veranderen van de openingstijden: ?Daar is het nog te vroeg voor. Bovendien heb je ook te maken met landelijke bedrijven, die een landelijk beleid voeren.?

Afbeelding
Gratis gids van bijenhoudersvereniging met tips voor bijenvriendelijke tuin 22 uur geleden
Eén-op-één gesprekken.
Alleen selecte groep inwoners krijgt alsnog één-op-één gesprek over deal De Regt de regt 22 uur geleden
Bewoners gaven hun mening over de nieuwe appartementen.
OFW en aannemer sluiten samen met huurders de bouw van MFC Swifterbant af 23 uur geleden