Flevonice

Flevonice kent bijzonder wisselend winterseizoen

Algemeen

Dit artikel is eerder gepubliceerd in de papieren editie van DeDrontenaar.nl.

BIDINGHUIZEN - Enerzijds dagen met 2.000 tot zelfs 3.500 bezoekers, anderzijds sluiting van enkele dagen vanwege storm en regen. Flevonice in Biddinghuizen kent een wisselend winterseizoen.

?We hebben tot nu toe meer bezoekers dan vorig jaar, dus wat dat betreft ben ik heel tevreden?, zegt algemeen directeur Maarten van der Ven van Flevonice, ?Maar ja, een week zoals vorige week, daar word je niet blij van. Met die regen gaan mensen toch al niet zo snel een dagje gezellig schaatsen, als het dan ook nog begint te stormen.?

?Het was gewoon niet veilig. De mensen waaiden de bocht uit.? Flevonice besloot dicht te gaan en die sluiting duurde bijna een week. ?Gelukkig zijn de weersvooruitzichten nu wat beter?, aldus Van der Ven.

Ideaalplaatje

In het ideaalplaatje van Flevonice begint de winter met strenge vorst. ?Dan komen de mensen in de stemming en willen ze het seizoen verlengen. Dit seizoen hebben we echter ook gemerkt dat veel schaatsliefhebbers een strenge winter niet nodig hebben om in de stemming te komen. Rond de kerst hadden we dagen met 2.000 tot 3.500 bezoekers.

? Bij een relatief warme winter is er veel energie nodig om de baan schaatsklaar te maken. ?Dat is absoluut waar?, relativeert Maarten van der Ven, ?Vandaag is het een graad of tien. Dan verstook je wat meer dan wanneer je rond het vriespunt zit, maar gemiddeld valt het wel mee hoor.?

Lachende gezichten

Maarten van der Ven heeft het naar z'n zin bij Flevonice: ?Mensen zijn tevreden over de ijskwaliteit, je ziet eigenlijk alleen maar lachende gezichten. Iedere dag zijn er feestjes en partijen. Bezoekers komen uit het hele land - van Zeeland tot Groningen - en zelfs uit het buitenland.?

De directeur benadrukt dat Flevonice sinds de verbouwing van vorig jaar méér is dan alleen een kunstijsbaan: ?We hebben het allemaal veel gastvrijer gemaakt. We hebben een kartbaan, het restaurant is verbeterd, er is een speeltuin, eigenlijk is het een compleet familiepark geworden.?

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 15 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 16 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 16 uur geleden