Flevoruiters presteren goed bij Indoor Dronten
Flevoruiters presteren goed bij Indoor Dronten brugmedia.nl

Flevoruiters presteren goed bij Indoor Dronten

Sport

DRONTEN - De ponyruiters van de Flevoruiters presteerden zaterdag goed op Indoor Dronten. Op eigen bodem werden er door de pony's en hun ruiters en amazones mooie prijzen bij elkaar gesprongen.

Verslag Wilma de Iongh (Flevoruiters):

Indoor Dronten op zaterdag 17 januari in de Flevomanege

Jasper Hanse - D-pony Kantje's Binky Boy - springen klasse B - 3de prijs en 5de prijs
Sanne Geschiere - D-pony Bentley - springen klasse B - 4de prijs
Annick Maas - E-pony Antygo - springen klasse B - 1ste prijs en 2de prijs
Daniel Haver - C-pony Hiawatha - springen klasse B - 2de prijs
Beaubette van den Berg - D-pony Miss Potter - springen klasse B - 1ste prijs
Elise Geschiere - D-pony Sweet Melody - springen klasse B - 3de prijs
Ben van der Weijden - D-pony Jerry-lee - springen klasse B - 4de prijs
Merel Lans - C-pony Liesje - springen klasse L - 1ste prijs
Lieke Schokkenkamp - C-pony Marina - springen klasse L - 2de prijs en 1ste prijs
Djairo de Glee - D-pony Joey Mk - springen klasse L - 3de prijs
Maud Hanse - D-pony Full Mountain's Mary-lou - springen klasse L - 2de prijs
Susan Lammerts - D-pony Tarzan - springen klasse L - 3de prijs
Jasper Hanse - D-pony Pretendent de Civry - springen klasse L - 4de prijs
Djairo de Glee - D-pony Kalypso R van het Juxschot - springen klasse M - 2de prijs en 1ste prijs
Laurie Touw - D-pony Timberland - springen klasse ZZ - 1ste prijs
Hessel Hoekstra - D-pony Easter Confetti Bb - springen klasse Z - 2de prijs
Yda van Gastel - D-pony Lightning - springen klasse M - 2de prijs
Hessel Hoekstra - D-pony Casanova - springen klasse Z - 2de prijs

Wedstrijd op 17 januari in Marienheem

Ellen van Arendonk - paard Edelweiss - dressuur klasse M1 - 4de en 1ste prijs
Alexandra Wullems - paard Variole - dressuur klasse Z1 - 4de en 1ste prijs

Wedstrijd op zaterdag 17 januari in Lunteren
Emmy Hotsma - paard Figo - springen klasse B - 6de prijs

Wedstrijd op zondag 18 januari in Zeewolde

Elise Deurwaarder - D-pony Elshof's Nando - dressuur klasse B - 2de prijs

Wedstrijd op zondag 18 januari in Almere

Sylvia van der Weele - paard Anjes Trojka Dml - dressuur klasse M2 - 1ste en 2de prijs

Indoor Dronten

Zaterdag werd er door onze ponyruiters goed gepresteerd op Indoor Dronten. Op eigen bodem werden er door de pony's en hun ruiters en amazones weer mooie prijzen bij elkaar gesprongen. In het eerste parcours van de klasse B won Jasper Hanse met zijn D-pony Kantje's Binky Boy met 73,5 punten in een foutloos parcours de derde prijs. Met 71,5 punten en ook in een foutloos parcours was de vierde prijs voor Sanne Geschiere met haar D-pony Bentley. Bij de E-pony's was de eerste prijs voor Annick Maas met haar pony Antygo. Annick en Antygo bleven foutloos en kregen 80 punten voor stijl.

In het tweede parcours in de klasse B was er een tweede prijs voor Daniel Haver met zijn C-pony Hiawatha. Daniel en Hiawatha bleven keurig foutloos en kregen 68 stijlpunten. De klasse B categorie D/E was een Flevoruiters-onderonsje. De eerste prijs won Beaubette van den Berg met haar D-pony Miss Potter. De tweede prijs was voor Annick Maas met haar Antygo. Elise Geschiere en haar D-pony Sweet Melody wonnen de derde prijs en Ben van der Weijden en zijn D-pony Jerry-lee namen de vierde prijs in ontvangst. Jasper Hanse en zijn D-pony Kantje's Binky Boy sloten deze mooi rij om in een foutloos parcours de vijfde prijs te winnen.

In de klasse L categorie C eerste parcours waren de eerste twee prijzen voor de Flevoruiters. Merel Lans sprong met haar C-pony Liesje in een dubbel foutloos parcours naar de eerste prijs toe. Lieke Schokkenkamp en haar C-pony Marina deden hetzelfde maar in een iets langzamere tijd en namen de tweede prijs in ontvangst. In de categorie D was de derde prijs voor Djairo de Glee met zijn pony Joey Mk. Joey Mk en Djairo bleven in het basisparcours foutloos en ook de barrage sprongen zij foutloos rond.

In het tweede L-parcours won Lieke Schokkenkamp met Marina in een dubbel foutloos parcours de eerste prijs. De tweede prijs was voor Maud Hanse met haar C-pony Full Mountain's Mary-lou. In de categorie D klasse L won Susan Lammerts met haar pony Tarzan in een dubbel foutloos parcours de derde prijs. De vierde prijs was voor Jasper Hanse met zijn D-pony Pretendent de Civry.

In het eerste parcours van de klassen M en Z won Djairo de Glee met zijn D-pony Kaplysol R van het Juxschot in een dubbel foutloos parcours de tweede prijs in de klasse M. De klasse Z werd gewonnen door Laurie Touw met haar D-pony Timberland. Laurie en Timberland bleven foutloos in het basisparcours en ook de barrage van de klasse ZZ sprongen zij foutloos rond. Hessel Hoekstra en zijn D-pony Easter Confetti Bb bleven ook dubbel foutloos in het Z-parcours en wonnen hier de tweede prijs mee.
Het tweede parcours in de klasse M won Djairo de Glee. Met zijn D-pony Kalypso R van het Juxschot sprong hij foutloos het basisparcours rond en ook in de barrage bleef deze combinatie foutloos. Yda van Gastel en haar D-pony Lightning bleven ook beide keren foutloos en wonnen de tweede prijs in de M-parcours. In de klasse Z was de tweede prijs voor Hessel Hoekstra met zijn D-pony Casanova.

Ellen van Arendonk kwam zaterdag met haar paard Edelweiss in Marienheem de dressuurring in. De Heemruiters organiseerde daar een dressuurwedstrijd. Met 185 punten en 205 punten wonnen Ellen en Edelweiss een vierde en een eerste prijs in de klasse M1. Alexandra Wullems nam haar paard Vairole mee naar Marienheem. Een mooie locatie met een hele fijne bak waar Alexandra lekker heeft gereden. Mooi gescoord zo de eerste wedstrijd van dit jaar. Met 199 punten en 210 punten wonnen Alexandra en Variole in de klasse Z1 de vierde en de eerste prijs.

Emmy Hotsma ging zaterdag springen bij de Lunaruiters in Lunteren. Met haar paard Figo bleef Emmy foutloos in de klasse B en met 69,5 punten wonnen zij de zesde prijs.

Elise Deurwaarder ging met haar D-pony Elshof's Nando voor de eerste keer naar een officiële wedstrijd. Bij de Zonnhoeve in Zeewolde reden zij zondag in de klasse B twee mooie proeven. Met 185 punten en 190 punten een vijfde plek en een tweede prijs en twee winstpunten! Super tevreden ging Elise weer naar huis terug!

Sylvia v an der Weele nam haar paard Anjes Trojka Dml zondag mee naar de rijvereniging Pampushout in Almere. In de klasse M2 reden zij twee mooie proeven. Met 187 punten en 182 punten won deze combinatie een eerste en een tweede prijs.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 16 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 16 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 17 uur geleden