Afbeelding

BAS-trainer Arnold Wubs was nog graag doorgegaan

Sport

BIDDINGHUIZEN ? ?Soms past het niet helemaal bij elkaar en dan is het beter om uit elkaar te gaan?, zegt BAS-trainer Arnold Wubs over het besluit om al na één seizoen afscheid te nemen van de club.

Na het kampioenschap in de derde klasse en het fantastische debuutseizoen in de tweede klasse is het dit seizoen onder de nieuwe trainer Arnold Wubs kwakkelen bij BAS. Volgens voorzitter Huib van Os is de vereiste ?goede klik met het team' niet aanwezig. Daarom nemen trainer en club na dit seizoen afscheid van elkaar.

Soms past het niet helemaal

Wat vindt de jonge trainer zelf van het vermeende ontbreken van chemie? ?Dat woord komt altijd ter sprake op het moment dat je als trainer na een seizoen stopt. Ik heb het nog steeds naar mijn zin en ik maak het seizoen ook gewoon af bij BAS. Maar soms past het niet helemaal bij elkaar en dan is het beter om uit elkaar te gaan.?

Vind je zelf ook dat het niet helemaal past? Arnold Wubs: ?Ik was graag nog doorgegaan bij deze club. Je werkt ergens naartoe en één jaar is daar eigenlijk te kort voor.?

Winnende trainer heeft altijd gelijk

Aanvoerder Stefan Tolhoek erkent dat het besluit te maken heeft met de magere prestaties. ? Als we tien punten meer hadden gehad, had je niemand gehoord. Een winnende trainer heeft altijd gelijk. Dus dat zal er vast wel wat mee te maken hebben. Maar je moet ook voor een trainer door het vuur willen gaan. En dan heeft men het over ?een klik' en ?chemie' en dat is wel eens lastig.?

Tolhoek steekt de hand ook in eigen boezem: ?Het is onze eigen verantwoordelijkheid. We hebben het in de eerste seizoenshelft zelf een beetje verprutst. Dat ligt natuurlijk niet alleen aan de trainer, we zijn er zelf altijd bij. We moeten er vanaf nu als spelersgroep de schouders onder zetten, want de trainer gaat weg, maar wij spelen volgend seizoen nog steeds bij BAS.?

Lees ook:
- Aanvoerder en trainer BAS steunen kunstgrasplannen
- BAS gaat voor handhaving ? ?De rest telt eigenlijk niet?
- BAS voetbal: zonnepanelen en kunstgrasveld