Afbeelding

Burgemeester neemt eerste exemplaar DeDrontenaar.nl in ontvangst

Algemeen

DRONTEN - Burgemeester Aat de Jonge heeft het eerste exemplaar van de papieren krant van DeDrontenaar.nl in ontvangst genomen.

"Ik wens de Drontenaar in het algemeen, maar vandaag in het bijzonder de krant DeDrontenaar, een heel erg mooi leven toe", zei de burgemeester. Hij gaf de redactie ook een opdracht mee: "Vervul een belangrijke rol in onze democratie!"

DeDrontenaar.nl verschijnt sinds 1 januari online. Daarnaast wordt er maandelijks een papieren krant verspreid, huis-aan-huis in de hele gemeente Dronten, inclusief de buitenwegen. De eerste editie van DeDrontenaar.nl valt deze week bij de Drontenaren op de deurmat.

De betekenis van een vrije pers

Gevraagd naar een reactie op deze nieuwe krant in de gemeente Dronten zei Aat de Jonge: "Hoe meer positief nieuws wij over Dronten kunnen verspreiden dankzij jullie, hoe beter. We hebben laatste dagen weer gezien wat de betekenis is van een vrije pers. Jullie vervullen in een democratie - landelijk maar ook lokaal - een belangrijke rol."

Het eerste exemplaar van de krant werd tijdens de officiële opening van het Serviceplein aan de burgemeester overhandigd door Maarten Heijenk, verslaggever/eindredacteur van DeDrontenaar.nl.