Voorlopig geen obesitaspoli in Dronten
Voorlopig geen obesitaspoli in Dronten brugmedia.nl

Voorlopig geen obesitaspoli in Dronten

Algemeen

DRONTEN ? Ziekenhuis Sint Jansdal heeft in Harderwijk een obesitaspoli geopend. ?Op voorhand zijn er nog geen plannen voor een obesitaspoli in Dronten?, zegt directeur Pierre de Roy desgevraagd.

Sint Jansdal heeft wel een polikliniek in Dronten, maar voegt daar vooralsnog dus geen obesitaspoli aan toe. ?Dat kan actueel worden als de vraag groot is, bijvoorbeeld de reden om ooit in Almere te starten. Op dit moment kan men in Dronten kiezen voor Lelystad en nu dus ook Harderwijk?, aldus De Roy.

Persbericht Sint Jansdal over de poli in Harderwijk:

Na zorgvuldig overleg heeft Ziekenhuis St Jansdal ingestemd met het verzoek van Obesitaspoli, om poliactiviteiten in deze regio op te starten.

Mensen met overgewicht in de regio Harderwijk kunnen vanaf eind van deze maand terecht bij Obesitaspoli. Na een succesvolle start in Lelystad, Almere, Meppel en Zwolle start de poli ook in ziekenhuis St Jansdal.

Mensen met (ernstig) overgewicht kunnen terecht in St Jansdal op de locatie Salem in Ermelo voor een zorgtraject op maat. Dit traject kan bestaan uit zowel een gecombineerde aanpak in teamverband, of een operatie.

Uitgebreide analyse, persoonlijk behandelplan

Bij overgewicht proberen mensen vaak jarenlang op verschillende manieren af te vallen. Vaak zonder blijvend effect. Obesitaspoli biedt daarom een gestructureerde aanpak.

Een team van verschillende specialisten maakt op basis van de vraag en de persoonlijke situatie van de patiënt een uitgebreide analyse. Hierbij wordt onder andere gebruik gemaakt van vragenlijsten en metingen die de oorzaak van het overgewicht bij de patiënt in kaart brengen.

De uitkomsten bieden de verwijzende arts en de patiënt goed inzicht in de problematiek en oorzaak van de obesitas. Bovendien worden de uitkomsten als basis gebruikt voor een persoonlijk behandelplan. Dat kan zowel bestaan uit een gecombineerde aanpak in teamverband gedurende een jaar, of een operatie.

De kracht van Obesitaspoli is de persoonlijke aanpak en begeleiding met als doel het bereiken van een (medisch) gezonder gewicht.

Team van specialisten

De teamleden van Obesitaspoli zijn allemaal gespecialiseerd in obesitas. Tijdens het uitvoeren van het persoonlijk behandelplan wordt de patiënt begeleid door een team van zorgverleners, zoals internist, diëtist, fysiotherapeut, psycholoog, verpleegkundige en indien nodig de chirurgen van MC Zuiderzee die gespecialiseerd zijn in het uitvoeren van verschillende soorten maagverkleiningen.

Mocht een operatie nodig zijn, dan wordt deze uitgevoerd door gespecialiseerde chirurgen uit MC Zuiderzee (Lelystad), in nauwe samenwerking met Slotervaartziekenhuis. Het is de verwachting dat er in de loop van 2015 in deze twee ziekenhuizen het grootste bariatrisch centrum in Nederland ontstaat.

Gratis informatieavond

Op 2 februari is de eerste gratis informatieavond binnen behandelcentrum Salem te Ermelo, bedoeld voor mensen die meer informatie willen over ernstig overgewicht, obesitas en de aanpak van Obesitaspoli.

Obesitaspoli is een zelfstandige onderneming met eigen deskundigen en is het initiatief van de MC Groep uit Lelystad. Ziekenhuis St Jansdal biedt ruimte aan, zodat ook de bevolking in Harderwijk en omgeving door deze samenwerking dichtbij huis deze zorg kan ontvangen. Meer informatie is te vinden op www.obesitaspoli.com.