Rechtbank Lelystad.
Rechtbank Lelystad. ©maartenheijenk.nl

Man uit Biddinghuizen hoort celstraf eisen

Algemeen

BIDDINGHUIZEN ? Een 26-jarige man uit Biddinghuizen hoorde vrijdag in de rechtbank in Lelystad een gevangenisstraf van zes weken tegen zich eisen. Daarvan zijn vier weken voorwaardelijk. Volgens de officier van justitie is de man schuldig aan het negeren van een huisverbod en aan de mishandeling van zijn ex-partner.

In juni van het vorig jaar zocht de man toch zijn zoontje op terwijl er een huisverbod tegen hem liep. Volgens de man had hij zijn zoontje al een maand niet meer gezien en had de vader van zijn ex-partner laten weten dat hij het kind nooit meer te zien zou krijgen.

Ruzie

In oktober ging het ook mis toen hij ruzie kreeg met zijn vriendin. Die deed aangifte omdat ze was beetgegrepen, was geslagen en in haar gezicht was geknepen. Maar volgens de verdachte klopte daar niets van. Hij gaf wel toe dat ze ruzie had een gekregen, dat hij boos was en het slachtoffer had beetgepakt en op bed had gegooid.

De officier van justitie hield bij de eis rekening met het feit dat twee weken voor het incident in juni de man ook al bij de rechter was geweest voor een ander feit.

De rechtbank laat over twee weken weten hoe ze tegen de zaak aankijkt.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 16 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 17 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 17 uur geleden