Parkeerplaats De Noord verhuist door bouw Heuvelpark 4
Parkeerplaats De Noord verhuist door bouw Heuvelpark 4 brugmedia.nl

Parkeerplaats De Noord verhuist door bouw Heuvelpark 4

Algemeen

DRONTEN - De tijdelijke parkeerplaats aan De Noord/De Helling worden verplaatst. De verhuizing maakt onderdeel uit van een complete reconstructie van De Noord en de komst van het nieuwe appartementengebouw Heuvelpark 4.

Ten tijde van de bouw van het winkelcentrum SuyderSee is er ten noorden van het centrum een tijdelijk winkelcentrum geweest. Na het vertrek van dat winkelcentrum is de parkeerplaats gebleven.

"Ons is gebleken dat deze parkeerplaats z'n nut heeft", zo motiveert wethouder Hans Engelvaart het voorstel van B en W om vlakbij de tijdelijke parkeerplaats een definitieve parkeerplaats aan te leggen.

Appartementengebouw

Op de plaats van de tijdelijke parkeerplaats komt het appartementengebouw Heuvelpark 4.

"De verkoop voor Heuvelpark 4 verloopt voorspoedig. Op dit moment zijn er 10 appartementen verkocht, maar er zijn nog enkele appartementen beschikbaar", melden de makelaars op de website van Het Heuvelpark.

Reconstructie De Noord

De gemeente wil het hele gebied reconstrueren, inclusief het dierenpark. Uiteindelijk moet er een 'mooie verbinding' komen tussen het NS-station en het centrum. Vooruitlopend daarop moet het komend jaar De Noord tussen De Helling en De Oeverloper worden aangepakt.

Tijdens deze reconstructie wil de gemeente vervangende parkeerplaatsen aan De Noord en langs De Helling aanleggen. Op deze manier blijft het aantal parkeerplaatsen in dit deel van het centrum gelijk.

Als de gemeenteraad akkoord gaat, worden de plannen dit kalenderjaar verder uitgewerkt. De nieuwe parkeerplaatsen moeten dan in 2016 klaar zijn.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 13 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 13 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 14 uur geleden