College wil 'Lowlands-fietspad' langs de Bijsselseweg
College wil 'Lowlands-fietspad' langs de Bijsselseweg brugmedia.nl

College wil 'Lowlands-fietspad' langs de Bijsselseweg

Algemeen

BIDDINGHUIZEN - "Die mensen hebben al veel overlast van Lowlands, geluidsoverlast bijvoorbeeld, je kunt het niet maken dat die parken een paar dagen van de buitenwereld zijn afgesloten." Dit zegt wethouder Hans Engelvaart over de plannen van het college van B en W om een recreatief fietspad aan te leggen langs de Bijsselseweg.

Met 'die mensen' doelt de wethouder op de bezoekers van de bungalowparken Boschberg en Bremerberg, waar ook mensen permanent wonen. De Bijsselseweg is tijdens Lowlands en andere grote evenementen éénrichtingsverkeer en daardoor zijn beide parken dan zeer moeilijk bereikbaar.

Waar ligt de Bijsselseweg precies?

De 1,5 kilometer lange Bijsselseweg is een verbindingsweg tussen de Spijkweg en de Veluwemeerdijk. "Omdat de Bijsselseweg tijdens Lowlands wordt gebruikt voor de afvoer van gemotoriseerd verkeer, is fietsen over deze weg niet veilig", meldt de gemeente, "Hierover zijn na Lowlands 2014 veel vragen binnengekomen."

B en W heeft drie argumenten voor de aanleg van het nieuwe fietspad: de bereikbaarheid van de bungalowparken, de veiligheid en de recreatieve ontwikkeling van de oostrand van de gemeente: "We willen het fietsverkeer stimuleren en faciliteren."

Mojo vragen om mee te betalen

Als de gemeenteraad acooord gaat, kost het fietspad 90.000 euro. De gemeente gaat overleggen met Mojo, de organisator van Lowlands, of zij willen meebetalen. "We willen dat het fietspad er half mei ligt. Door de spoed hebben wij nog geen overleg gehad met Mojo, maar we gaan er van uit dat zij meebetalen. We hebben een langjarig contract met Mojo, we hebben onderling een goed contact en zij hebben ook belangen bij goede faciliteiten."

De procincie laat het komend voorjaar delen van de Spijkweg renoveren, waaronder het kruispunt met de Bijsselseweg. Beide werken worden op elkaar afgestemd.

Afbeelding uit het rapport van de Randstedelijke Rekenkamer.
Provincie valt weinig te verwijten rond onenigheid Windpark Hanze en omwonenden 15 uur geleden
Poort van Dronten
Gemeente onderzoekt pas later of buren hinder ondervinden van arbeidsmigranten de regt 21 uur geleden
Skûtsje
Open dag bij De Randmeren: Stap aan boord van een skûtsje 21 uur geleden