Afbeelding

Hardloopwedstrijd dwars door gemeente Dronten

Sport

DRONTEN / SWIFTERBANT - Er komt een nieuwe loop op de regionale hardloopkalender. Op 28 november is de eerste editie van de 3 Bruggen Ultra. Een evenement voor ultralopers over 65 kilometer dwars door de gemeente Dronten. Dit meldt de Kamper krant De Brug.

De hardloopwedstrijd over 65 kilometer start op de Kamper atletiekbaan. Daarna gaan de lopers naar de gemeente Dronten, waar ze via de Roggebotsluis naar de Ketelbrug lopen.

In de Noordoostpolder gaan ze vervolgens naar de Ramspolbrug en daarna via de Molenburg naar de finish bij atletiekvereniging Isala?96. De loop kan ook in duovorm worden volbracht (twee keer 32,5 kilometer).

Drie bruggen als scherprechters

Initiatiefnemers zijn Erik Kuijer en Bastiaan Winkelaar in samenwerking met Isala. Winkelaar was ook al een van de krachten achter de succesvolle Onderdijksrun. Dit rondje Ketelmeer heeft een grote aantrekkingskracht. ?We hebben dat beiden wel eens gedaan. Vervolgens hebben we afgesproken dat we er meer mee wilden doen?, aldus Winkelaar.Ā 

Er werd een ronde uitgestippeld, met de drie bruggen (Ketelbrug, Ramspolbrug en Molenbrug) als bakens en scherprechters. Op het traject heeft de wind vaak vrij spel. Het wordt dan ook een loodzwaar evenement. ?Dit is echt een pittige loop. Er zijn veel lange rechte stukken met veel wind.?

Zo'n honderd deelnemers

De organisatie mikt op zo'n honderd deelnemers en werkt niet met sponsors. ?We willen nergens van afhankelijk zijn. Dit is een evenement van de lange afstand, maar wel klein en intiem. Dat willen we zo houden.?

Op de route is er alleen bij het wisselpunt op de 32,5 kilometer een verzorgingspost. ?Ultralopers vezorgen zichzelf. Er fietst vaak iemand mee. Dat is toegestaan.?

Op 28 november gaan de deelnemers om 9 uur van start. De finish staat gepland omstreeks 17 uur. De inschrijving opent vijf maanden voor de start van de loop. Houd de site www.3bruggenultra.nl in de gaten voor nadere informatie.

Tweede nieuwe sportevenement

De 3 Bruggen Ultra is het tweede nieuwe sportevenement voor de gemeente Dronten binnen een week. Eerder deze week werd bekend dat de Nederlandse clubkampioenschappen wielrennen de komende drie jaar in Dronten worden gehouden.

De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 1 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 2 uur geleden
Sandra Nobel (PvdA)
Jeugdzorg kent in Dronten wachtlijst van ongeveer drie maanden 23 uur geleden