Lucht tussen MFC en gemeente lijkt enigszins opgeklaard
Lucht tussen MFC en gemeente lijkt enigszins opgeklaard brugmedia.nl

Lucht tussen MFC en gemeente lijkt enigszins opgeklaard

Swifterbant

SWIFTERBANT - De lucht lijkt enigszins opgeklaard. De Oeverwal, de stichting die het MFC in Swifterbant moet realiseren, heeft gisteren een goed gesprek gevoerd met wethouder Peter van Bergen.

De gemeente stelde De Oeverwal vorige week een ultimatum. Als er niet vóór vandaag opheldering zou worden gegeven over een aantal zaken, zou de gemeente een alternatief uit de la trekken.

De vaart er in

“Wij hebben gevraagd of we onze brief persoonlijk mochten overhandigen en toelichten. Dat hebben we gistermiddag gedaan”, zegt vice-voorzitter Ineke Mastenbroek van De Oeverwal, “Het is op basis van dat gesprek lastig om verwachtingen uit te spreken, maar we hebben wel allebei uitgesproken dat we sterk de behoefte hebben dat er vaart in komt.”

De wethouder had van tevoren gezegd, dat hij tijdens het gesprek niet inhoudelijk zou reageren op de brief. Hij gaat eerst overleggen met het college van B en W.

Geen simpel ja of nee

Volgens mevrouw Mastenbroek waren niet alle vragen dusdanig gesteld, dat ze simpel met ja of nee te beantwoorden waren. Of de antwoorden en de berekeningen van De Oeverwal afdoende zijn voor de gemeente, hoopt de stichting binnenkort te horen.

Dorpsvoorzitter Ap de Boer vertelt: “De wethouder heeft aangegeven dat hij het waardeerde. Wij hopen dat het gesprek nu weer op gang komt.”

MFC Swifterbant

Afbeelding
UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 1 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 2 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 2 uur geleden