Afbeelding

Danique Stoop wint maar liefst 9 medailles

Sport

ARNHEM / DRONTEN - Danique Stoop van de Zuiderzeezwemmers heeft maar liefst negen medailles veroverd tijdens de winterkampioenschappen zwemmen in Arnhem.

Verslag Greetje Stoop (Zuiderzeezwemmers):

Het afgelopen weekend stond in het teken van de winterkampioenschappen zwemmen. Voor kring Gelderland werden deze georganiseerd door ESCA zwemmen uit Arnhem, in samenwerking met de KNZB. De kampioenschappen van het afgelopen weekend hadden een vernieuwd programma, dit i.v.m. de samenvoeging met Overijssel die er aan zit te komen. De snelste zwemmers van de regio op alle 50 en 100 meters streden om de kampioenschap titels.

De strijd om de Gelderse kampioenschap titels is er één van hoog niveau. Het is een behoorlijk groot district met enorm veel zwemverenigingen, waarvan een aantal bijzonder professioneel bezig zijn. Aan concurrentie dus geen gebrek, dit komt de prestaties enorm ten goede.

Bij de Zuiderzeezwemmers uit Dronten, waren er 5 leden snel genoeg om deel te mogen nemen. Aan de start verscheen Danique Stoop 9 maal, Cynthia Smit 6 maal, Dagmar Kruik 3 maal, Ilmar Stoop 2 maal en Patrick Kip 1 maal. Ze hebben stuk voor stuk geweldige prestaties neer gezet, mooie persoonlijke verbeteringen gezwommen en ze kwamen met 10 medailles thuis.

Cynthia Smit wist haar tweede NJK limiet te behalen, deze zwom ze op de 100m vrij, ze won verder brons op de 100m vlinder in een prachtig pr. een slechte finish op de 50m rug koste haar het brons.

De net 23 jarige Stoop, recentelijk nog 7e van Nederland op de 50m vlinder tijdens de ONK in Tilburg, deed het uitstekend als een van de oudsten in de damescategorie. Ze kon het gevecht met de talentvolle jeugd nog aardig aan. Ze wist dan ook op alle negen afstanden een medaille te veroveren. Het was voor haar echt een topweekend, nooit eerder wist ze zoveel medailles te winnen tijdens Gelderse kampioenschappen.

Ze won vier gouden, vier zilveren en één bronzen plak. Goud won ze met mooie voorsprongen op de 50m vlinder, 100m school, 100m vlinder en 50m rug. Op de 50m school, 50m vrij en de 100m wissel was het verschil met de nummer één bijzonder klein en pakte ze het zilver. Ook op de 100m rug was het zilver voor Danique. Haar eerste afstand de 100m vrij leverde haar brons op.