Linda van Baal: ?Zorg als sollicitant dat je opvalt?
Linda van Baal: ?Zorg als sollicitant dat je opvalt? brugmedia.nl

Linda van Baal: ?Zorg als sollicitant dat je opvalt?

Algemeen

DRONTEN ? Linda van Baal uit Dronten is actief in de communicatie. Toen ze een jaar geleden aan het solliciteren was, besloot ze een cv te maken die daarop aansloot. Haar kleurrijke cv kan nu zomaar ?cv van het jaar' worden.

Vorig jaar januari werd de cv van Linda door het SollicitatieLAB uitgeroepen tot ?cv van de maand'. Mede dankzij haar cv heeft de 34-jarige Drontense inmiddels een baan. Met solliciteren houdt ze zich al lang niet meer bezig. Nu haar cv echter in aanmerking komt voor de prijs ?cv van het jaar', begint het toch weer te kriebelen.

Hoe ben je in beeld gekomen voor deze cv-verkiezing?

Linda van Baal: ?Ik was vorig jaar op zoek naar een baan en zocht op Twitter naar tips voor een goede cv. Zo kwam ik bij het SollicitatieLAB terecht. Ik ben hen gaan volgen, zag dat ze een verkiezing organiseerden en dacht: ach, dat kan ik wel eens proberen.?

Waarom denk je dat ze jouw cv er uit hebben gepikt?

?Ik werk in de communicatie. Dan moet je laten zien dat je weet hoe je op een opvallende en net iets andere manier kunt overkomen. Omdat ik ook aan online communicatie doe, heb ik er wat infographics in verwerkt. Het idee erachter was: misschien komen werkgevers niet verder dan het bekijken van je cv. En dan moet je ervoor zorgen dat jouw cv er uit springt.?

Heb je je huidige baan bij de Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek te danken aan die cv?

?Ik denk wel dat het heeft geholpen. Ze hebben in ieder geval aangegeven dat het er uit sprong.?

Is een cv als die van jou voor iedereen geschikt?

?Nee, dat denk ik niet. Als je bijvoorbeeld in het bankwezen werkt, moet je het misschien wat voorzichtiger aanpakken. Mijn cv is geschikt voor een baan op het gebied van creativiteit of vormgeving.?

Heb je tips voor mensen die aan het solliciteren zijn?

?Je sollicitatie belandt vaak op een grote stapel en dan is het belangrijk dat je opvalt. Veel mensen zijn bang om een opvallende cv te versturen. Verder moet je het zo kort mogelijk proberen te houden. Ik heb alles ingezet om het op één A4-tje te houden. Gebruik niet altijd een standaard Word-document en begin met een korte zin die jou goed omschrijft. Ofwel: zorg voor een goede binnenkomer.?

Is de verkiezing van ?cv van het jaar' belangrijk voor jou?

?Eerlijk gezegd was ik het alweer een beetje vergeten. Het was januari toen ik werd gekozen als ?cv van de maand'. We zijn een jaar verder en ik hou me helemaal niet meer bezig met solliciteren. Maar ik vind het wel leuk om mensen te inspireren, om ze te laten zien: zo kan het ook.?

Ga je actief stemmen werven om de beste van het jaar te worden?

?Eigenlijk was ik dat niet van plan. Ik dacht: vorig jaar heb ik iedereen al lastig gevallen om op mij te stemmen, dat ga ik niet weer doen. Maar het begint nu wel weer te komen. Misschien dat ik er toch nog mee aan de slag ga.?

STEMMEN OP DE CV VAN LINDA VAN BAAL:

Klik hier om te stemmen op de cv van Linda van Baal. De zes cv's met de meeste stemmen gaan door naar de finale. De eerste ronde loopt tot zondag 11 januari, 18 uur.

De kleurrijke cv van Linda van Baal.
De kleurrijke cv van Linda van Baal.