Afbeelding

?Stille' vrijwilliger Ria van de Wiel (77) benoemd tot ereburger

Algemeen

DRONTEN/SWIFTERBANT - Ria van de Wiel-Juurlink is zaterdag benoemd tot ereburger van de gemeente Dronten. De 77-jarige inwoner van Swifterbant doet al vele jaren vrijwilligerswerk voor de Willibrord parochie, de stichting Ypsilon en voor de kruidentuin in haar woonplaats.

Mevrouw Van de Wiel maakte van de gelegenheid gebruik om een warm pleidooi te houden voor goede zorg in de gemeente Dronten.

?Het belangrijkste vind ik dat de zorg er vanavond uitgelicht wordt. De zorg van mensen voor elkaar, vooral voor mensen met een beperking. Je moet niet te gauw oordelen, maar de mensen zorg verlenen die dat nodig hebben en contacten onderhouden.?

Niet iedere dag in de krant

De op-en-top vrijwilliger kreeg de legpenning van de gemeente Dronten tijdens de jaarlijkse Nieuwjaarsontmoeting in De Meerpaal. ?Wij vonden het als college goed om nu eens iemand uit te kiezen die niet iedere dag in de krant staat en op de voorgrond treedt?, zei burgemeester Aat de Jonge.

De gemeente had een filmpje van Ria van de Wiel gemaakt, met als smoes dat dit nodig was voor een landelijke actie. Ze was nietsvermoedend naar De Meerpaal gegaan, maar toen het filmpje opeens op groot scherm werd vertoond, wist ze wel hoe laat het was.

"U voegt waarde toe"

?We zijn niet alleen heel trots op u, maar we zijn vooral heel blij met u. U voegt waarde toe voor mensen die het moeilijk hebben?, prees de burgemeester haar inzet.

?Ach, het hoort er allemaal bij?, reageerde mevrouw Van de Wiel, ?Heel veel mensen doen dit soort dingen. En doordat je het samen doet, is het fijn om te doen.?

De ereburger vertelde na afloop van de bijeenkomst, dat ze hoopt nog een jaar of 5, 6 vrijwilligerswerk te kunnen doen: ?Veertien dagen terug ben ik gestopt met Ysilon, want daarvoor moest je altijd cursussen volgen en vergaderen in Lelystad. Het blijft nu binnen Swifterbant en daar is nog voldoende te doen.?

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 13 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 14 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 14 uur geleden