©maartenheijenk.nl

Doorverwijzen bij acute zorg: gemeente kijkt of actie nodig is

Algemeen

DRONTEN - ?Wij gaan dit na en indien nodig wordt hier actie op ondernomen.? Dit meldt de gemeente Dronten als reactie op het artikel ?4 dagen wachten bij acute zorgvraag in Dronten'.

DeDrontenaar.nl schreef dat de gemeente weliswaar eindverantwoordelijk is voor de zorg, maar tussen 1 en 5 januari niet bereikbaar is bij acute zorgvragen: ?Die verantwoordelijkheid betekent dat de gemeente op z'n minst zou kunnen doorverwijzen.?

Programmamanager

Elsbeth Rademaker, programmamanager van de gemeente Dronten, schrijft in een reactie: ?Voor zorgmeldingen m.b.t. jeugd en gezin is het CJG 24/7 bereikbaar. In geval van crisis (daar waar de veiligheid in het geding is) is Veilig Thuis Flevoland 24/7 bereikbaar. Verder kunnen inwoners terecht voor zorgvragen bij hun zorgaanbieders. Zie voor nadere gegevens de brochure Dronter Koers (www.dronten.nl/sociaal domein).

Er worden momenteel afspraken gemaakt om ook voor zorgmeldingen/ -vragen over de Wmo 24/7 bereikbaarheid te regelen op dezelfde wijze als nu al geldt voor het CJG.

De genoemde instanties zijn bekend en dus niet nieuw; mensen kennen die instanties. Voor zover het gaat om nieuwe instanties zoals Veilig Thuis Flevoland, worden oude telefoonnummers van (voormalig) Bureau Jeugdzorg en Steunpunt Huiselijk Geweld automatisch doorgezet naar het nieuwe nummer. Bij crisismeldingen komt men ook via 112 of via de politie terecht bij Veilig Thuis Flevoland.?

Lees ook:
- 4 dagen wachten bij acute zorgvraag in Dronten
- "Gênant dat dit op deze manier mis gaat op de eerste dag"
- SP: "Gezocht in de verkeerde hoek"
- Doorverwijzen bij acute zorg: gemeente kijkt of actie nodig is

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 3 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 3 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 4 uur geleden