Update:
Update: "Gênant dat dit op deze manier mis gaat op de eerste dag" brugmedia.nl

Update: "Gênant dat dit op deze manier mis gaat op de eerste dag"

Algemeen

DRONTEN - De gemeenteraadsfractie van GroenLinks is verbolgen over de slechte bereikbaarheid van de gemeente voor spoedeisende jeugdhulp op de eerste dag van het nieuwe jaar.

De redactie van DeDrontenaar.nl heeft de fractievoorzitters in de gemeenteraad gevraagd naar een reactie op het artikel '4 dagen wachten bij acute zorgvraag in Dronten'

GroenLinks

GroenLinks-fractievoorzitter Paul Vermast schrijft: "Het is natuurlijk gênant dat dit op deze manier mis gaat op de eerste dag. Als GroenLinks hebben we de afgelopen periode bij voortduring aangedrongen op een goed communicatieplan en goede protocollen voor de nieuwe gemeentelijke taken."

"Dat dit nu mis gaat is pijnlijk en had wat GroenLinks betreft niet mogen gebeuren. Ik mag hopen dat de gemeente in staat is naar aanleiding van deze media-aandacht snel te schakelen en inwoners van de juiste informatie te voorzien als zij contact en hulp zoeken."

ChristenUnie

Jaap Oosterveld, fractievoorzitter ChristenUnie: "Het is jammer dat u nu de ervaring opdoet dat er van 1 tot en met 4 januari 2015 een leemte is wanneer de nood hoog is en een beroep op de gemeente moet doen. Technisch gezien is het mijn overtuiging dat de gemeente Dronten ook de zorg goed in de startblokken heeft staan. Een valse start wanneer het startpistool pas op 5 januari door de gemeente Dronten gehoord wordt."

"Dat is nu ook precies de zorg die er in mijn fractie leeft, namelijk de cultuuromslag naar een 24/7 vangnet. De vraag is of de gemeente zelf dat uiteindelijk moet uitvoeren of dat andere instanties dat moeten oppakken. Die discussie zal zeker dit jaar weer terugkomen. Het voert nu te ver om er in dit stadium uitvoerig in te gaan. Dank voor uw prikkel om scherp te zijn in het verlenen van hulp en zorg."

Update

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 14 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 15 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 15 uur geleden