Rechtbank Lelystad.
Rechtbank Lelystad. ©maartenheijenk.nl

Hennepteler moet flink in de buidel tasten

Algemeen

DRONTEN/BIDDINGHUIZEN ? De rechtbank in Lelystad heeft woensdag een 35-jarige inwoner van Dronten veroordeeld tot een boete van 100 euro en betaling aan de staat van een bedrag van ruim 23.500 euro. De rechtbank acht bewezen dat de man zich in 2013 schuldig heeft gemaakt aan het kweken van hennep in zijn woning in Biddinghuizen en van het bezit van verboden middelen.

Bij een inval in mei 2013 vonden agenten niet alleen 3,16 gram aan hennepplanten, maar ook allerlei spullen die in relatie konden worden gebracht met een hennepkwekerij. Zo werd een ?growtent' aangetroffen, 78 potten met resten van hennepplanten en speciale lampen.

Hennepresten in vuilniszak

In 2011 was de man ook al in beeld geweest bij justitie. Toen werden bij een dumppafval ook hennepresten gevonden in een vuilniszak waar ook het adres van de man zat.

De rechtbank is er niet van overtuigd, in tegenstelling tot de officier, dat hieruit kan worden opgemaakt dat de man toen ook hennep heeft geteeld. Ze gaat in haar vonnis daarom niet uit van negen, maar van vier oogsten.

Het bedrag dat de man aan de hennepteelt zou hebben verdiend, schat de rechtbank op 23.500 euro. De officier van justitie ging uit van ruim 53.000 euro.


Afbeelding
Vanwege veiligheid éénrichtingsverkeer op De Zoom, Binnendoor en De Poort 22 uur geleden
Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 22 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 23 uur geleden