Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Jaarwisseling in Dronten: Feest in Cultus Inn en De Rede

Algemeen

DRONTEN - De jaarwisseling in Dronten gaat traditiegetrouw gepaard met twee grote feesten: eentje bij jongerenvereniging Jongeren 19NU en eentje in discotheek De Rede van Dronten.

“Ieder jaar hebben wij een feest met oud en nieuw”, zegt secretaris Ralf Mulders in Cultus INN, het clubgebouw van de afdeling Dronten van Jongeren 19NU.

“Er zijn deze nacht in Dronten altijd twee feesten: bij Cultus Inn en je hebt De Rede. Wij vinden dit gezelliger. Er komt hier een ander publiek: jongeren die gezellig een biertje willen drinken. Zoals wij het zien komt er in De Rede iets meer het bekakte volk.”

Veel werk verricht

Cultus Inn heeft een vergunning voor ruim 800 man. “Ik denk dat er nu rond de 600 binnen zijn”, vertelt Mulders rond half twee. Hij legt uit dat de vrijwilligers veel werk hebben verricht: “De tent, bouwhekken, wc-units zijn er neergezet. Normaal gesproken hebben we om de twee weken een feest in het pand. Alleen bij grote feesten zoals oud en nieuw gaan we ook naar buiten.”

De jaarwisseling en het koningsfeest zijn de grootste evenementen voor Cultus Inn. Mulders: “Koningsdag organiseren we samen met de studentenvereniging USRA. Daar komen meestal ruim 1.200 mensen op af. Dat is heel bekend in Dronten.”

Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 1 uur geleden
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' 12 uur geleden
Afbeelding
Gratis gids van bijenhoudersvereniging met tips voor bijenvriendelijke tuin 23 uur geleden