Stroopwafels leveren ? 605 op voor het hospice
Stroopwafels leveren ? 605 op voor het hospice brugmedia.nl

Stroopwafels leveren ? 605 op voor het hospice

Algemeen

DRONTEN - Op initiatief van Vincent Gakeer van www.stroopwafelkraam.com hebben ?de Vrienden van het Hospice Dronten' op een koopzondag vlak voor de Kerst vele honderden stroopwafels verkocht in stadscentrum SuyderSee in Dronten.

De actie had twee doelen. Enerzijds om de naamsbekendheid van het hospice te vergroten, anderzijds om geld in te zamelen. De Stichting Vrienden van het Hospice zet zich in om jaarlijks 35.000 euro bijeen te brengen om daarmee het exploitatietekort van het hospice te dekken.

"Het is fantastisch om te zien hoeveel draagvlak het hospice binnen onze samenleving heeft", aldus voorzitter Koos in 't Hout van de Stichting Vrienden van het Hospice.

Behoefte aan een hospice

"Het hospice draait nagenoeg volledig op vrijwilligers. Afgelopen jaar hebben ze meer dan 40 mensen mogen begeleiden in hun laatste levensfase. Dat bevestigt dat er in gemeente Dronten behoefte is aan een hospice. Maar ook de talrijke initiatieven die door uiteenlopende verenigingen of instanties worden genomen om geld in te zamelen, geeft aan dat het hospice op een breed draagvlak mag rekenen."

De stroopwafelactie heeft 605 euro opgeleverd. Vorige week overhandigde Vincent Gakeer de cheque aan Rijk Doeze Jager, algemeen bestuurslid van de Stichting Vrienden van het Hospice.

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 8 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 9 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 9 uur geleden