Afbeelding

asv Dronten wordt niet meer gezien als nieuwkomer

Sport

KAMPEN/DRONTEN ? Na een jaartje bankzitten is Rik Breemhaar dit seizoen basisspeler in het eerste elftal van asv Dronten. Hij kijkt uit naar het trainingskamp van zijn ploeg in Zwolle: ?Daar gaan we de basis leggen voor meer punten in de tweede competitiehelft.?

De 20-jarige centrale verdediger is bij asv Dronten een soort ouderwetse voorstopper: ?Mijn taak is de spits af te stoppen.? DeDrontenaar.nl spreekt de student Bedrijfseconomie aan Windesheim in Zwolle tijdens een zaalvoetbaltoernooi in Kampen.

Hoe kijk jij terug op de eerste helft van het seizoen?

?Met name tegen de op papier grotere ploegen hebben we redelijk wat punten gepakt, meer dan we zelf hadden verwacht. Misschien heeft iedereen toen wat te hoog van de toren geblazen en ik denk dat we daarna een lichte terugval hebben gehad.?

Waar is die terugval aan te wijten?

?Ik denk dat het er bij hoort. We zijn nieuw in de eerste klasse en het is even wennen om dat niveau langer dan drie, vier weken vast te houden. We worden ook niet meer gezien als een nieuwkomer, maar als een club die al enkele grote clubs heeft verslagen. Dan word je anders bestreden.?

Wat verwacht je van de tweede seizoenshelft?

?Ik weet zeker dat we na de winterstop weer zo'n mooie reeks kunnen neerzetten als aan het begin van het seizoen. Maar we gaan eerst met z'n allen op trainingskamp. Naar Zwolle.?

Je begint helemaal te glunderen. Zwolle is toch bepaald geen Algarve?

?Ach nee, maar het is gewoon gezellig. We gaan voor de teambuilding, het tweede weekeinde van januari. Daar gaan we de basis leggen voor meer punten in de tweede competitiehelft. Ik denk dat er meer punten te behalen zijn, want we hebben toch een paar wedstrijden onnodig of knullig verloren.?

Zelf zat je vorig jaar vooral op de bank en nu ben je basisspeler. Hoe bevalt dat?

?Vorig jaar heb ik alleen in de kampioenswedstrijd tegen KHC in de basis gespeeld, al was dat natuurlijk niet verkeerd. Dit seizoen heb ik tot nu toe alles gespeeld. Dat is een hele omslag geweest, maar met mezelf gaat het dus wel goed.?