Afbeelding

asv Dronten moet niet vanuit de underdogpositie voetballen

Sport

KAMPEN/DRONTEN ? ?We kunnen meer dan alleen vanuit de underdogpositie opereren.? asv Dronten-verdediger Gerrit Zekveld vindt dat zijn ploeg in het tweede deel van de competitie een volgende stap moet maken.

Na het kampioenschap van vorig seizoen begon asv Dronten in de eerste klasse met 11 punten uit de eerste 6 wedstrijden. In de laatste 7 wedstrijden werden daar slechts 5 puntjes aan toegevoegd.

DeDrontenaar.nl sprak erover met verdediger Gerrit Zekveld tijdens een zaalvoetbaltoernooi om het Kamper kampioenschap op ?Derde Kerstdag'. Gerrit (26) voetbalt al zijn hele leven bij asv Dronten. Tegenwoordig woont hij in Zwolle, maar dat weerhoudt hem er niet van om bij zijn ?roots' te blijven: ?Want het is gewoon een mooie club.?

Vandaag gaat het waarschijnlijk gewoon om de lol?

Gerrit Zekveld: ?Ja, dit is een leuk, vriendschappelijk toernooi. Lekker ballen en zorgen dat je niet geblesseerd raakt. Gewoon plezier maken in de vakantie.?

Op het veld lijkt asv Dronten een beetje in een dalletje te zitten.

?Dat klopt. We zijn heel sterk begonnen. We konden ploegen verrassen die het spel wilden maken. Maar we hebben het heel moeilijk tegen ploegen die lager staan.?

Kun je daar een oorzaak voor aangeven?

?Misschien hebben we moeite om zelf het spel te maken, omdat we wat meer reactievoetbal spelen.?

Wat moet er gebeuren om dat in het nieuwe jaar te voorkomen?

?Misschien moet de mindset tegen kleinere ploegen anders. We moeten met meer vertrouwen het spel durven te maken. We kunnen meer dan alleen vanuit de underdogpositie opereren.?

Wat is de doelstelling voor de tweede helft van het seizoen?

?In principe willen wij in deze competitie blijven. Maar we zijn zĆ³ goed gestart, dat we die doelstelling al een beetje hebben bijgesteld. We willen het elke ploeg gewoon moeilijk maken.?

Handhaven gaat dus sowieso lukken?

?Daar ga ik wel van uit. Als dat niet lukt, hebben we dat echt aan onszelf te wijten, want met deze ploeg moet dat te doen zijn.?

Vandaag een toernooitje in Kampen. Daar voel je je waarschijnlijk als een vis in het water, want jullie hebben 9 van de 16 punten veroverd op de drie Kamper tegenstanders.

?Ja, de Kampense ploegen liggen ons dit jaar wel. Maar andere jaren hebben we het er ook heel moeilijk mee gehad, dus ik ben bang dat het niet zoveel zegt.

Afbeelding
UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 4 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 5 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 5 uur geleden