Afbeelding

Kwaliteit van Gicom wordt wereldwijd onderkend

Partnerbijdrages

BIDDINGHUIZEN - OndernemersVereniging De Driehoek maakt tijdens de nieuwjaarsreceptie van 9 januari de Onderneming van het Jaar bekend. De drie genomineerden hebben zich onlangs gepresenteerd bij de VVD. Vandaag de tweede presentatie: Gicom Composting Systems.

Tijdens de bijeenkomst feliciteerde VVD-voorzitter Paul Zuurendonk de genomineerden, waaronder Gé Groenenboom van Gicom. Na een taart in ontvangst te hebben genomen, gaven de ondernemers een korte uitleg over hun bedrijf.

Champignonkwekerij

Gicom Composting Systems is begonnen als champignonkwekerij in Biddinghuizen. Voor de specifieke klimaateisen ontwikkelde Gé Groenenboom in 1984 een eerste innovatief computergestuurde klimaatinstallatie. Ook de productie van substraat voor de champignonteelt werd zelf ter hand genomen.

Al snel breidde deze activiteiten zich uit tot het maken van complete geautomatiseerde installaties voor ventilatie, koeling, verwarming en bevochtiging. De kwaliteit van deze installaties wordt wereldwijd onderkend.

Tijdens het staatsbezoek aan Zuid-Korea dit jaar, werd Monique Groenenboom verzocht als key-note spreker het bedrijf te willen presenteren op het seminar ?Innovative solutions for a creative economy?.