Paul Vermast noemt kamervragen
Paul Vermast noemt kamervragen "ranzig" brugmedia.nl

Paul Vermast noemt kamervragen "ranzig"

Algemeen

DRONTEN - ?Ranzige politiek. Bah!" Dat schrijft Paul Vermast, fractievoorzitter van GroenLinks in Dronten over de kamervragen van twee ex-PVV'ers naar aanleiding van een steekpartij op het asielzoekerscentrum bij Roggebotsluis.

Op zijn weblog paulvermast.nl schrijft het gemeenteraadslid:

"Kamervragen Bontes/Van Klaveren abject en infaam.

Het ex-PVV duo Bontes/Van Klaveren heeft Kamervragen gesteld naar aanleiding van de steekpartij in ons asielzoekerscentrum nabij Roggebotsluis. Deze steekpartij vond plaats in de familiesfeer van bewoners van het AZC. Vermoedelijk is er sprake van huiselijk geweld en is één van de gewonden tevens verdachte, zo meldt de politie.

Laat ik helder maken dat ik al het geweld verafschuw ongeacht of het gaat om huiselijk geweld of ander geweld. Maar in de vraagstelling wordt een relatie gelegd met de locatie van het huiselijk geweld in deze: het AZC Dronten.

Vervolgens koppelen Bontes/Van Klaveren daar de volgende vraag aan: ?Begrijpt u dat bewoners uit gemeenten, waar grote aantallen asielzoekers gehuisvest worden, mede door de vele geweldsincidenten, aangeven dat er ingezet moet worden op opvang in de regio in plaats van opvang in Nederland??

Dat is een abjecte verknoping van feiten en hun eigen hekel aan niet-Nederlanders. Ons AZC biedt plaats aan 1000 asielzoekers en tijdelijk is de capaciteit van de opvang nog eens met 300 plaatsen vergroot op dit moment. In onze gemeente, maar ook in buurgemeente Kampen, is er helemaal geen sprake van grote weerstand tegen het AZC of de asielzoekers die er wonen. Deze suggestie koppelen aan het zeer betreurenswaardige geweld incident is los van iedere realiteit en geeft alleen maar uiting aan de infame opvattingen van de heren Bontes en Van Klaveren.

Daarvoor heb ik maar één term: ?ranzige politiek?. Bah!"

Lees ook:
- AZC Dronten: ?Ruzies komen overal voor?
- Joram van Klaveren: Geweld in azc's is een probleem
- Paul Vermast noemt kamervragen ?ranzig?
- Politie: Geweld bij asielzoekerscentrum is incident

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 6 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 7 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 7 uur geleden