Afbeelding

Lokale Omroep gaat meer samenwerken

Algemeen

DRONTEN ? De Lokale Omroep Dronten gaat samenwerken met zes andere omroepen in de Vereniging Regionaal Media Centrum De Nieuwe Hanze. ?Met deze samenwerking anticiperen wij op het rijksbeleid, dat erop gericht is door de bundeling van krachten meer professionaliteit bij deze derde omroeplaag te bereiken.?

Behalve de Dronter omroep bestaat de stichting uit: RTV Zoo in Zwolle, RTV Hattem, RTV IJsselmond in Kampen, de lokale omroep Elburg, Airplay Media in Olst-Wijhe en de lokale omroep Heerde/Epe. Het gezamenlijk verspreidingsgebied telt ruim 350.000 inwoners.

Maatschappelijke behoefte

?Een van de doelen van de streekomroep is het ontwikkelen van een media-aanbod, dat gericht is op de bevrediging van de maatschappelijke behoefte. Daarbij gaat het om de productie en het verspreiden van onafhankelijk en toereikend nieuws via de radio, de tv-kanalen, de website en de sociale media?, aldus de nieuwe vereniging.

Het zevental benadrukt dat de eigen identiteit van elke lokale omroep wordt behouden: ?Maar we werken tegelijk mee aan de productie en de uitzending van bovenlokale programma's.?