Mark Ridderhof tijdens de finale van de play-offs.
Mark Ridderhof tijdens de finale van de play-offs. @maartenheijenk.nl

Topbasketballer Mark Ridderhof zet punt achter sportcarriĆØre

Sport

DRONTEN - Mark Ridderhof heeft een punt achter zijn basketbalcarriĆØre gezet. ,,Ik vind het mooi geweest'', zegt de 26-jarige oud-Drontenaar, die het afgelopen seizoen bij Donar in Groningen speelde.

Mark Ridderhof is een zoon van oud-international RenƩ Ridderhof, die geruime tijd bij BAS in Biddinghuizen speelde. Mark begon zijn basketballoopbaan bij VUAS in Dronten en maakte daarna de overstap naar de jeugdopleiding van Landstede in Zwolle. Hij speelde in diverse Nederlandse jeugdselecties en bleef tot 2013 bij de Zwolse eredivisieclub.

Teleurstelling

In 2013 verhuisde Ridderhof naar Apollo in Amsterdam. Hij kende daar een succesvol seizoen en dat leverde hem een transfer naar topclub Donar op. Daar was hij het afgelopen seizoen fulltime basketballer.

Het eindigde echter in een teleurstelling. Donar won weliswaar de beker en stond in de finale van de play-offs om het Nederlands kampioenschap, maar de linkshandige schutter kreeg in Groningen weinig speeltijd.

Geringe speeltijd

Als reden voor zijn besluit noemt Ridderhof de geringe speeltijd bij topclubs: ,,En ook de tijd die erin gaat zitten en hetgeen je ervoor terugkrijgt.''

In de aanloop naar het nieuwe seizoen heeft Mark Ridderhof nog even bij eredivisieclub Apollo (Amsterdam) meegetraind: ,,Maar ik vond het uiteindelijk mooi geweest. Ik heb inmiddels een baan gevonden in Amsterdam als Media Advisor, dus daar ga ik de komende tijd vol mee aan de slag.ā€™'

Afbeelding
UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 5 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 6 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 6 uur geleden