Leerlingen van de Christiaan Huygensafdeling.
Leerlingen van de Christiaan Huygensafdeling.

Christiaan Huygensafdeling zorgt voor extra parkeer- en geluidsoverlast

Gemeente

DRONTEN - De geluids- en parkeeroverlast rond de scholen Kompas, Zonnewijzer en Flevosprong wordt onder andere veroorzaakt door de komst van de school voor kinderen ‘met een groot leervermogen’.

Yvonne den Boer is locatiedirecteur van de Christiaan Huygensafdeling van de christelijke basisschool Het Kompas. Zij is ook raadslid voor D66 en discussieerde vanwege haar dubbelfunctie niet mee over de situatie bij het scholeneiland. Wel kreeg ze van insprekers en mede-raadsleden te horen dat haar school een belangrijke oorzaak van de problemen is.

Streekschool

Yvonne Hoogendoorn van Het Kompas vertelde dat haar school momenteel 212 leerlingen heeft en de Christiaan Huygensafdeling 131 leerlingen. ,,De buurtschool is een streekschool geworden’’, constateerde buurman Hullegie.

Trudy Stoker (VVD) wilde van wethouder Ton van Amerongen weten hoe tijdelijk het karakter van de de Christiaan Huygensafdeling is: ,,Het groeit uit z’n voegen. Als die school weg gaat, ontstaan er wellicht andere mogelijkheden.’’

Verkeerde adres

De wethouder antwoordde dat Stoker bij hem aan het verkeerde adres was: ,,Die vraag kunt u beter stellen aan de directie of de medezeggenschapsraad van Het Kompas.’’

Volgens Van Amerongen is er met de afdeling een contract afgesloten voor vijf jaar. Hij bevestigde dat de Christiaan Huygensafdeling zorgt voor extra leerlingen en dus extra overlast.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 7 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 8 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 8 uur geleden