Reaal Dronten herstelt zich prima op bezoek bij ā€™s Heerenbroek

Reaal Dronten heeft zaterdagmiddag het uitduel bij ā€™s Heerenbroek met liefst 0-4 weten te winnen. De Drontenaren kwamen voor de rust al op een 0-2 voorsprong en in de tweede helft werd die productie door Danny Mol en Niels Willems verdubbeld.

Het waren voor Reaal zware tijden. De ploeg verloor meer dan het won en dat stond niet in contrast met de competitiestart van vorig seizoen. Toen wist Reaal de eerste periode te pakken, maar nu is alles anders. Toch kwam de ploeg van trainer Henk Posthuma zaterdag wel tot een prima prestatie in en tegen 's Heerenbroek.

Drenth
Met Remco Drenth, normaliter aanvaller, als centrale verdediger liet Reaal er geen gras over groeien. Binnen vijf minuten nam Danny de Busser de openingstreffer al voor zijn rekening en een kwartier later verdubbelde Kevin Dolman de marge. Hij schoot van grote afstand de bal binnen.

Na de rust bleef Reaal de bovenliggende ploeg en daardoor kon het nog tweemaal scoren. Goalgetter Danny Mol wist het net nog te vinden, terwijl het slotakkoord voor Niels Willems was. Op aangeven van De Busser zette hij de eindstand op 0-4, waardoor Reaal Dronten is gestegen naar een elfde positie.

Verslag Klaas Huisman (Reaal Dronten):

Een oppermachtig Reaal Dronten domineert de gehele wedstrijd en wint vrij eenvoudig met 0-4 in 's-Heerenbroek.
Na een mindere periode smaakt deze ruime 0-4 overwinning extra zoet en is de tweede competitiezege eindelijk een feit.
Trainer Henk Posthuma had zijn verdeelsleutel nog niet opgeborgen en toverde wederom een verrassende opstelling uit zijn hoge toverhoed.
In een emotionele toespraak maakte de trainer duidelijk dat wij de laatste weken onze naam en reputatie te grabbel gooien en nu het lachertje van de vierde klasse dreigen te worden. Er heerste een ijzige stilte en je kon een speld horen vallen in de kleedkamer, maar de boodschap was helder en duidelijk.
Met een vurige blik in zijn ogen eiste onze trainer meer passie, strijd en beleving en werd de nul heilig verklaard.
Ondanks het nijpende keepersprobleem zaten vandaag met Martijn Bos en Arend Jan Ekkelboom twee reservekeepers op de bank.
De afgelopen week had onze elftalleider Arend Jan Ekkelboom volop meegetraind waardoor hij vandaag als bankzitter en vijfde doelman zijn debuut mocht maken bij het eerste elftal van Reaal Dronten.

Trainer Henk Posthuma was nog steeds niet uitgepuzzeld en begon deze wedstrijd in een 4-4-2 opstelling met de punt naar voren toe.
Doelman Henk Leeuw is een zekerheidje met als centrale verdedigers Stefan Wermers en Remco Drenth.
Normaliter is Remco Drenth aanvaller en een goalgetter, maar de metamorfose naar centrale verdediger pakte vandaag goed uit.
De backs Will vd Zande en Nick Hoekman moesten het zwaar bezette middenveld met Niels Willems, Kevin Dolman, Ayrton Neyenhuis en Marc Otten ondersteunen. Het middenveld kreeg de opdracht mee om de aansluiting met de spitsen Danny Mol en Danny de Busser te zoeken.
Met Remco Drenth centraal in de verdediging en Danny de Busser in de spits begon Reaal Dronten ontketend, furieus en fanatiek aan deze wedstrijd.

De Reaalisten speelden met veel druk en pressie naar voren toe en creeerden een paar goede kansen.
Na een slimme actie van Niels Willems werden Danny Mol en Danny de Busser in stelling gebracht, maar de doelman van 'sHeerenbroek bracht redding. Mooie pogingen van Danny Mol en Marc Otten werden ternauwernood geblokt en weggewerkt.
Met name middenvelder Niels Willems was nadrukkelijk aanwezig en probeerde het team op sleeptouw te nemen.
Na een prachtige eentwee tussen Ayrton Neyenhuis en Danny Mol was het alle hens aan dek in de verdediging van 's-Heerenbroek waarna de inzet van Danny de Busser tot corner werd verwerkt.
In de 5e minuut kwamen de Reaalisten via een prachtige boogbal van Danny de Busser op een 0-1 voorsprong.
Hier ging een actie tussen Kevin Dolman en Danny Mol aan vooraf waarna de bal stijlvol door Danny de Busser over de doelman werd gelepeld voor de 0-1 voorsprong voor Reaal Dronten.
In deze fase was Reaal Dronten dominant en oppermachtig en werd de thuisploeg teruggedrongen en op eigen helft vastgezet.
De doelman van 's-Heerenbroek moest alles uit de kast halen om Danny Mol, Danny de Busser en Ayrton Neyenhuis van het scoren te houden.
In de 18e minuut sloop er wat gemakzucht en nochalance in de ploeg waardoor de groen zwarten zich voor het eerst voorin lieten zien.
Op aangeven van Sjoerd van Dolderen werd William Meuleman in stelling gebracht, maar Reaal doelman Henk Leeuw bracht redding.
In de 20e minuut tastte de doelman van 's-Heerenbroek volledig mis bij een vrije trap van Ayrton Neyenhuis waarna Kevin Dolman van grote afstand de afvallende bal op zijn pantoffel nam voor de 0-2 voorsprong.
Deze prachtige doelpunt van Kevin Dolman gaf het team extra energie.
Tot tweemaal aan toe was Danny de Busser dichtbij een doelpunt, maar nadat zijn eerste poging van de doellijn werd gehaald verdween zijn tweede poging in het zijnet.
In de 30e minuut was Danny Mol iedereen te snel af, maar de doelman van 's-Heerenbroek lag in de weg.
Een ziedend schot van Marc Otten werd met moeite in tweede instantie gekeerd door de doelman die een drukke middag had.
In de 38e minuut had Niels Willems een oogstrelende actie in huis door met een vlijmscherpe steekbal Will vd Zande vrij voor het doel te zetten.
Iedereen telde dit doelpunt al, maar helaas ging de inzet van Will vd Zande rakelings voorlangs.
Vlak voor rust probeerde de thuisploeg weer aan te zetten, maar de Reaalisten hielden eenvoudig stand.
Een schot van Gilliam Bien werd fraai gepareerd door Reaal doelman Henk Leeuw en een voorzet van Jonno Pruim werd door Will vd Zande onderschept en weggewerkt.
Met een 0-2 voorsprong voor Reaal Dronten gingen we rusten.

Trainer Henk Posthuma was goed te spreken over de eerste helft en deelde het team de nodige complimenten uit.
De thuisploeg probeerde met wat omzettingen het tij te keren, maar het offensief leverde niets op.
Een schot van William Meuleman zeilde rakelings naast en Henk Leeuw stond op de goede plek om Gilliam Bien van het scoren te houden.
De thuisploeg hanteerde de botte bijl en probeerde met fors fysiek spel de opbouw van Reaal te ontregelen, maar slaagde hier niet in.
Onder aanvoering van Stefan Wermers en Remco Drenth gaf de verdediging van Reaal Dronten niets weg.
Gaandeweg ging het offensief liggen en namen de Reaalisten het initiatief helemaal over. Met mooie aanvalsgolven glipten de aanvallers van Reaal door de groen zwarte verdediging, maar de eindpassing was onzuiver.
Een prachtig vlammend schot van Kevin Dolman werd met moeite gepareerd door doelman Laurens Visscher van 's-Heerenbroek.
De druk nam toe en Reaal Dronten voerde nu het tempo op om de score op te voeren.
In de 65e minuut profiteerde Danny Mol van een misverstand in de verdediging en wist hij de bal te onderscheppen en tegen de touwen te schieten voor de bevrijdende 0-3 voorsprong voor Reaal Dronten.
Kort hierop leek de 0-4 in de maak toen Ayrton Neyenhuis op volle snelheid lag en neerging het strafschopgebied, maar er werd geen strafschop gegeven.
Trainer Henk Posthuma zou nog Maarten Kempenaar en Marten Sparreboom voor Ayrton Neyenhuis en Kevin Dolman in de ploeg brengen.
De thuisploeg probeerde nog wat plaagstootjes uit te delen, maar in de omschakeling kreeg Reaal Dronten de betere kansen.
Een schot van Niels Willems zeilde voorlangs en een kopbal van Danny Mol ging naast waarna Niels Willems en Danny de Busser voor het slagroom op de taart zorgden.
Na een eentweetje tussen Danny de Busser en Niels Willems mocht Niels Willems van dichtbij de trekker overhalen voor de 0-4 eindstand.
Reaal Dronten leeft nog steeds en wenst niet zijn reputatie te grabbel te gooien en het lachertje van de vierde klasse te worden.
Man of the match: Remco Drenth.

Volgende week heeft Reaal Dronten een vrij weekend en hebben alle spelers vrijaf gekregen.
Op zaterdag 31 oktober speelt Reaal Dronten een thuiswedstrijd tegen het lastige sv Zalk. Deze wedstrijd begint om 14:30 uur op De Munten.
Hieronder de opstellingen van beide teams en alle uitslagen van de vierde klasse C.